Multimèdia Gallery 

Bocairent està envoltat de cultura, història i art mires on mires. Gaudeix de les rutes que et permetran conéixer cadascun dels seus meravellosos racons.

Si visites Bocairent, una parada obligatòria és perdre's pel seu barri antic. Un lloc preciós, ple d'història i cultura, amb un peculiar traçat dels seus carrers al més pur estil àrab. Els carrers són empinats, per això és molt recomanable que hi vages amb una sabata còmoda per a poder gaudir al màxim de tot el seu patrimoni. Les fonts i els tests amb flors són els encarregats de marcar tot el passeig fins a arribar a les tres ermites: l'ermita de Sant Joan, la de la Mare de Déu dels Desemparats i la Mare de Déu d’Agost.

Si arribes a la part més alta del barri antic, trobaràs l'església parroquial de La nostra Senyora de l'Assumpció i el seu museu, on podràs contemplar les meravelles del patrimoni de Bocairent.

A més, existeix una ruta que et portarà pels extramurs del nucli antic, coneguda com "la ruta màgica", i et permetrà contemplar de prop les cases que s'assenten sobre la vora del barranc.

Bocairent amaga molts tresors. I és que la seua particular situació orogràfica ha afavorit el desenvolupament de diferents cultures al llarg de la història. S'han trobat assentaments humans del Neolític en les coves del Vinalopó, fins a poblats ibers, passant pels romans, que també van deixar la seua petjada en aquesta destinació. Cultures, art i molta història envolten cadascun dels carrers de Bocairent.