Galeria Multimèdia

Descobreix un paratge natural a la província de València perfecte per a desconnectar enmig de la naturalesa. Viatja a Casas Altas.

El Paratge Natural "Fuente Bellido" es troba al terme municipal de Casas Altas, província de València, i compta amb una superfície de més de 1.000 hectàrees. Limita a l'oest pel riu Túria i a l'est per la Serra Tortajada, a les faldes de Javalambre. Aquesta combinació ens ofereix una variabilitat ecològica d'allò més estimulant i imprimeix un caràcter especial al territori.

És un paratge que alberga grans valors patrimonials i culturals, per això se li va atorgar en 2007 el títol de Paratge Natural Municipal. Aquesta figura implica una protecció especial. I si et preguntes d'on ve el seu nom, el territori destaca pel seu gran nombre de fonts, que provenen de brolladors subterranis i ens ofereixen unes aigües de gran qualitat.

Entre el seu patrimoni destaquen molts elements d'arquitectura de pedra en sec, com les barraques o els murs de les antigues terrasses de cultiu. Si t'interessa la fauna, a Fuente Bellido trobaràs exemplars de cérvols i cabirols, a més del gat muntés, la gineta i aus rapaces com l'àguila reial o el mussol reial.

La seua vegetació predominant és de pineda de pi blanc, i també hi trobem antics bancals de cultiu d'ametlers i oliveres, molts d'ells reforestats.

Al llarg del paratge trobaràs diverses rutes senyalitzades que pots recórrer per a gaudir del terreny. A més, pots descansar a l'àrea recreativa "Fuente Bellido", perfecta per a un berenar en família.

Altres paratges naturals que t'animem a visitar són el Parc Natural de Chera-Sot de Chera i el Parc Natural de l'Albufera.

Més informació
TIPUS

Paratges