Multimèdia Gallery 

Gaudeix d'un bell parc natural al nord-oest de la província de València, amb rutes i senderes per a descobrir un paisatge autèntic.

Enclavat en un entorn únic format per congostos profunds, muntanyes abruptes i valls fèrtils, ací trobaràs el Parc Natural i Geològic de Chera-Sot de Chera. Com indica el seu nom, està situat dins dels termes municipals d'aquestes dues poblacions, a les comarques de la Plana-Utiel Requena i Els Serrans.

L'extensió del parc és de 6.451,17 hectàrees, i el trobaràs al nord-oest de la província de València. És un territori de gran geodiversitat, biodiversitat i riquesa hidrològica, valors molt rellevants i que converteixen la visita a la zona en una experiència meravellosa.

És un terreny molt abrupte i amb desnivells, amb pics de fins a 1.100 metres, sobretot a la zona de Chera, que està a l'interior d'una fossa tectònica. Sot de Chera, d'altra banda, és la seu del Primer Parc Geològic de la Comunitat Valenciana per l'interés didàctic i científic de les seues terres.

Què podem fer en aquest parc natural? El primer és començar per una de les seues rutes, que et poden portar a moltes destinacions. L'embassament de Buseo, el Riu Sot o la Cova Negra són alguns dels racons del parc en els quals endinsar-se. Molts muntanyencs es traslladen a Chera i Sot de Chera per a acampar per les seues terres, escalar els cims i viure un moment d'autèntica connexió amb la naturalesa.

Tria el camí que preferisques, l'important és no perdre's la flora i fauna d'aquest parc sense igual, un conjunt natural que ens espera per a recordar-nos la importància de cuidar les nostres valls i muntanyes.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals