Parc Natural de Chera-Sot de Chera

Main image

Multimèdia Gallery 

Este espai natural, situat a l'interior de la província de València, s'inclou dins dels termes municipals de Chera i Sot de Chera. Amb una superfície de 6.451,17 hectàrees, posseïx uns rellevants valors mediambientals, paisatgístics i culturals, a més de ser la seu del primer parc geològic de la Comunitat Valenciana, el Parc Geològic de Chera. El seu àmbit territorial també està inclòs en el LIC (Lloc d'Interés Comunitari) de la serra Negrete.

Entre les activitats que es poden realitzar, destaca el muntanyisme a la zona de Buseo i el senderisme, per a disfrutar, a través de nombroses sendes, d'uns paisatges naturals en estreta relació amb l'activitat humana tradicional en el medi rural. En estes muntanyes, ja és tradicional, la presència activa de muntanyencs, que recorren este emblemàtic espai natural, acampant en les seues valls i escalant les seues cimes.

A cavall entre les comarques valencianes de la plana d'Utiel-Requena i els Serrans este parc natural té un relleu abrupte i muntanyós, amb altures entorn dels 1.000 metres. Congostos i barrancs, prop de l'embassament de Buseo, s'alternen amb la vegetació de pins, ginebres, romer i espart, i abundants fonts naturals.

Més informació

TIPUS

Parcs