Multimèdia Gallery 

Escassament a tres quilòmetres del casc urbà de Llíria es troba la font de Sant Vicent. Per a arribar, hi ha dues possibilitats: una senda per a recórrer-la a peu o amb bicicleta que comença al final del carrer Pla de l’Arc i que segueix el recorregut de la sèquia Major, o bé, accedir amb cotxe o bus per la carretera CV-25 Llíria-Sogorb.

El paratge és un frondós bosc, botànicament molt ric, on es barregen espècies diferents. Hi ha oms, acàcies, pollancres, eucaliptus, plataners, salzes, xiprers i pins. Més lluny de la font hi ha garroferes i oliveres. Cal destacar la fauna aquàtica composta per peixos, sobretot carpes, i aus aquàtiques, ànecs de diferents espècies; destaquen també els esquirols i les colomes.

En arribar al parc el visitant gaudeix de la tranquil·litat del paratge ple d'història i tradició. Els romans van erigir ací un temple dedicat a les nimfes, Deesses de l'aigua, i en el segle XVIII, els cristians van construir una ermita dedicada a Sant Vicent Ferrer. Diu la tradició que prop d'una olivera situada entre l'ermita i la font, el pare Vicente, l'any 1410, en pronunciar aquestes paraules: “Creixerà i minvarà, però per a beure mai en faltarà”, va fer rebrotar l'aigua de la font que estava seca.

En l'actualitat, el parc està equipat amb una zona de pícnic on es pot realitzar un esmorzar, menjar o sopar campestre. També compta amb una zona de jocs per a xiquets, zona de gimnàstica per a persones majors i via accessible para discapacitats.

Més informació
TIPUS

Jardins