Galeria Multimèdia

Descobreix en el cor de Llíria un tresor arqueològic excepcional que revela l'esplendorosa herència romana, el Santuari i Termes de Mura, captivant amb la seua fascinant integració urbanística i el seu significatiu llegat històric.

Descobreix a Llíria el Santuario y Termas Romanas de Mura, Santuari i Termes Romanes de Mura, un tresor arqueològic únic a la Hispània Romana. Aquest conjunt, situat en un excepcional estat de conservació, destaca per la seua significativa integració urbanística. El lloc comprén un complex públic que inclou una zona religiosa amb un santuari oracular i un conjunt termal doble dissenyat per a l'entreteniment i la curació. A més, alberga diverses dependències i establiments. El balneari, aprofitant les propietats terapèutiques de l'aigua de les fonts de Sant Vicent, compta amb dos edificis termals. En època romana, es va erigir el Temple de les Nimfes en aquest lloc sagrat.

Al llarg dels segles, les termes van experimentar transformacions, des del seu abandó en l'època baix imperial fins a la seua ocupació en les èpoques bizantina i visigoda, probablement com a monestir cristià fins a mitjan segle VII d. C., quan van ser abandonades definitivament. Amb aproximadament 20,000 m², aquest complex religiós i curatiu destaca com un dels més importants de la Hispània Romana. Les termes romanes, més grans i rellevants que les de Pompeia, són conegudes per ser les primeres amb una piscina coberta, especialment dissenyada per a dones. Aquesta ciutat romana ostenta amb orgull el títol de Bé d'Interés Cultural. Explora aquest llegat històric a Llíria, on el Santuari i Termes Romanes de Mura et conviden a submergir-te en la rica història de l'antiga Hispània Romana.

Més informació
Horari

CERRADO POR OBRAS DE REHABILITACIÓN