Les festes en honor a Sant Antoni Abat, tenen un caràcter popular

El cap de setmana previ a la festa, els festers, festers entrants i tot aquell que vulga, es dirigeix cap a un lloc del poble a tallar un arbre de grans dimensions per a traslladar-lo al lloc on serà plantat per a la posterior cremà d'aquest. A més, durant tota la setmana els festers van pel poble recollint mobles vells per a fer la foguera.

El divendres a la vesprada es fa el repartiment d'estampes i ciris per part dels festers, acompanyats per la banda de la Societat Musical de Massalfassar, els quals recorren tot el poble repartint aquests objectes a canvi de la voluntat. De nit i acompanyats per una xaranga, els festers recorren els bars del poble recollint la gent per dirigir-se al lloc on es troba la foguera amb l'objectiu de cremar-la. Després de la cremà comença la "Cordà", que consisteix en la solta de coets borratxos en un lloc tancat (antigament es feia a la plaça de l'Església).

El dissabte al matí té lloc la missa en honor al sant i la tradicional benedicció d'animals i després, a la vesprada té lloc la processó en honor a Sant Antoni Abat. Tots els actes estan amenitzats per la banda de la Societat Musical de Massalfassar.

El diumenge és tradició la cocció des de bon matí de la caldera o "arròs en fesols i naps" i la tradicional "sortija" que consisteix en la solta de coets borratxos però en aquest cas d'una corda penja un pernil (antigament era una gallina o un pollastre ) perquè el que tinga valor suficient l'agafe entre els coets

Més informació
Horari

Se celebra el cap de setmana més proper al 17 de gener (generalment la 3a setmana).
*Dates aproximades. És recomanable confirmar prèviament les dates de celebració*

Data d'inici

19/01/2024

Data finalització

21/01/2024