Galeria Multimèdia

Els carrers d'Ontinyent són l'escenari d'un desplegament artístic mantingut en el respecte a les tradicions. No et perdes les seues festes de Moros i Cristians.

Amb un origen lligat a les celebracions de la Puríssima i al nomenament de capitans, en 1860 el Casino Liberal va decidir reprendre aquesta festa que amb el temps s'ha convertit en un importantíssim símbol de la ciutat d'Ontinyent.

El tercer diumenge d'agost tot arranca amb el Desdejuni de la Llàgrima, on es ret homenatge als festers morts. Eixe mateix dia es fa el Pregó i es presenten els diferents càrrecs.

El dijous són les bandes de música les que protagonitzen la seua entrada, i a la nit té lloc una cita ineludible, la nit de disfresses dels Alardos.

Les entrades Mora i Cristiana tenen lloc el divendres, i el dissabte hi ha Diana i els contrabandistes i mariners escenificaran el tradicional Contraban. Eixa mateixa vesprada tot es torna molt més solemne en la Baixada del Crist, i al vespre el foc és el protagonista en els Correfocs. Aquestes festes, declarades Festa d'Interés Turístic Nacional, tenen un programa molt complet que les converteixen en la millor ocasió per a conéixer Ontinyent. Ho apuntes en la teua agenda?


*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació
Horari

Del tercer al cuarto domingo de agosto

Data d'inici

21/08/2022

Data finalització

29/08/2022

Tipus d'interès

Interés turístic nacional