Ontinyent

Ontinyent

Main image
WEBCAMS

Un nucli urbà que recorda a altres temps, un entorn natural excepcional i una bona acollida per al visitant són algunes de les garanties que oferix Ontinyent per a tot aquell que decidisca visitar el terme. Així, es pot disfrutar d'un centre històric en què es manté l'empremta que han deixat altres cultures al llarg dels anys i que presenta un caràcter íntim i tranquil. Les escapades als paratges pròxims al municipi permeten disfrutar de paratges naturals d'excepció que tenen al riu Clariano com a principal protagonista. A més, la localitat oferix una àmplia oferta festiva que s'acompanya d'una gastronomia excepcional al servici del visitant.


Com arribar:

Des de València: A-7, direcció Albacete i Alacant per l'interior. Des d’Alacant: E-15 cap a Sant Vicent del Raspeig, on s’ha d’agafar la A-7 fins a Ontinyent. Des de Gandía: CV-60 fins a L’Olleria, on s’enllaça amb la A-7. Des de Madrid:  A-3 fins a Font la Figuera i des d’allí la CV-660 fins a Ontinyent.

Amb transport públic:

- Tren: línia València-Xàtiva-Alcoi

- Autobús: línia regular Autocars La Concepción des de València.


Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Webcams

Inspira't

image
En el segle VIII els àrabs la van batejar com al-Bayda, que significa “la Blanca”, per les argiles blanquinoses de la vall. Aquesta comarca de l'interior de València té més de trenta pobles envoltats de serres, deus i barrancs. També es coneix per la seua indústria tèxtil, amb una llarga tradició que ens porta fins a principis del segle XX.
image
Ontinyent és un municipi del sud de València, amb un important valor històric i cultural. Amb més de 35.300 habitants, és la capital de la Vall d'Albaida, abraçada per la serra Grossa i el Parc Natural de la Serra de Mariola.
image
Les campanes han format part del patrimoni d'Espanya durant segles, però al llarg del temps la construcció de nous campanars ha anat decreixent i els antics s’han anat deteriorant. La Comunitat Valenciana n’és l’excepció, ja que s’hi continuen construint i restaurant campanes i actualment suposa el 50% de la fabricació total a l’àmbit nacional.
image
Els Gegants i Cabets d'Ontinyent són una part fonamental de les festes del Corpus Christi i la Puríssima. Dues vegades a l'any, aquestes peculiars figures ixen al carrer a ballar la vespra de les festes i en les processions. La resta del temps es poden trobar a l'exposició permanent del Palau de la Vila, edifici històric situat al centre del municipi.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions