Galeria Multimèdia

Si visites Tavernes de la Valldigna no deixes passar l'oportunitat de visitar l'Ermita de Sant Llorenç, situada en un enclavament magnífic.

L'ermita de Sant Llorenç es troba al conegut Paratge de Sant Llorenç, una zona d'interés mediambiental de Tavernes de la Valldigna que és també un magnífic mirador sobre els terrenys de la comarca fins a la mar. Aquest paratge està envoltat d'una gran pineda i s'hi accedeix pel Camí del Racó de Joana. Al voltant de l'ermita trobaràs zones recreatives amb bancs, taules i paellers, ideal per a fer plans fora de casa i en bona companyia.

Aquesta ermita es va construir per a substituir una anterior que va haver de ser derrocada pel pas de l'Autopista del Mediterrani. Ens trobem davant un senzill edifici rectangular construït sobre una plataforma xicoteta. Té una coberta de teules a doble vessant i tres contraforts en cada paret lateral; entre ells s'obrin finestres rectangulars amb reixes.

Si observes la façana veuràs que es remata amb un frontó triangular amb una campaneta marcada amb l'any 1913; probablement l'any del seu forjat. La porta d'entrada és recta i hauràs de pujar 3 escalons per a passar per ella. Sobre l'entrada hi ha un panell ceràmic amb la imatge de Sant Llorenç, el sant al qual rendeix devoció aquesta ermita.

El 10 d'agost se celebra la romeria a l'ermita, ja que és la festivitat de Sant Llorenç. Aprofitant l'ocasió, als voltants s'instal·la un porrat amb multitud de llocs que té un gran acolliment cada any. No ho dubtes i visita l'Ermita de Sant Llorenç; aprofita per a contemplar el meravellós paisatge que et mostra i la vegetació autòctona que l'envolta.