Tavernes amaga un tresor d'època musulmana a la part alta d'un tallat. Vine a conéixer el seu castell i gaudeix d'aquesta vibrant localitat.

El Castell de Tavernes o d'Alcalà d'Alfandec, que també és conegut com "Els Castellets", és un conjunt de restes d'una construcció d'època musulmana fortificada. El podem visitar a Tavernes de la Valldigna, una destinació amb molt a veure i fer.

En aquest castell, que es troba com és típic en aquesta classe de construccions a la part alta d'un promontori, en aquest cas parteix del massís de les Tres Creus, podem gaudir d'unes vistes increïbles, i tractar de recrear com seria en la seua època de màxima esplendor.

Es tracta d'un edifici allargat que estava segurament envoltat d'un mur o elements defensius de maçoneria dels quals queden vestigis.

A més, inclou dues torres i un aljub, elements necessaris en fortificacions destinades a protegir la població civil d'atacs bèl·lics. S'hi han pogut conservar algunes grafies de l'època en què va ser construït, la qual cosa constitueix un llegat molt valuós.

El Castell de Tavernes o d'Alcalà d'Alfandec es pot visitar, encara que l'accés no és massa senzill i fa falta anar calçat adequadament i una mica d'habilitat.

Pot tractar-se d'una escapada a l'interior en un municipi amb grans platges i monuments amb els quals completar el teu viatge, i entre ells destaquem la Cova del Bolomor, on antics habitants d'aquestes terres van deixar les seues petjades per a la posteritat. Apunta't a descobrir aquest castell inexpugnable i gaudeix de Tavernes de la Valldigna en una excursió en la qual no pot faltar la seua deliciosa gastronomia!