Galeria Multimèdia

La Llotja de la Seda de València és història, cultura i patrimoni. Descobreix els secrets que alberga aquesta joia del segle XV.

Si t'interessa la història i el patrimoni de les ciutats que visites, La Llotja de la Seda és una parada imprescindible en el teu viatge a València. Es tracta d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. La Llotja de la Seda és una obra mestra del gòtic civil valencià, construïda a la fi del segle XV, i el seu objectiu era servir de seu per a realitzar transaccions mercantils en un moment en el qual València estava molt lligada al comerç de la seda.

Aquest edifici reflecteix una època d'or que pots imaginar recorrent les seues sales. La Sala de Contractació és la més coneguda, un gran espai amb huit columnes suportant les voltes i dividint l'espai en 3 naus. La Torrassa Central albergava la capella i la presó de mercaders morosos, que no podien fer front als pagaments. Finalment tenim el Consolat de la Mar, amb un esplèndid cassetonat de fusta esculpida i un gran llenç d'Espinosa que presideix la sala. El Jardí, anomenat Pati dels Tarongers, unifica el conjunt amb el seu rectangle perfecte.

En 1996 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un reconeixement a l'enorme valor arquitectònic, escultòric i històric de la Llotja de la Seda, un temple del comerç que s'ha mantingut al llarg dels segles per a oferir-nos un tros de memòria de gran bellesa. No et quedes amb les ganes i visita'l. T'assegurem que l'experiència val la pena.

Més informació
Horari

- Lunes a sábado, de 9:30 a 19:00 horas. - Domingo y festivos, de 9:30 a 15:00 horas.