Castell de Xàtiva

Main image

Multimèdia Gallery 

Xàtiva és una ciutat amb història, només has d'endinsar-te en el seu castell i conéixer tots els secrets que amaga aquesta impressionant fortalesa.

Xàtiva és una ciutat plena d'històries, llegendes, batalles i molts secrets per descobrir. La capital de la comarca de La Costera ha sigut, històricament, una ciutat on s'han lliurat grans batalles. Per això, si visites aquesta destinació, has de detindre't en el Castell de Xàtiva, una de les fortaleses més impressionants de tota la província, que ha sigut declarada Bé d'Interés Cultural.

A més, Xàtiva té un gran patrimoni historicoartístic que es pot veure en la seua Església Col·legial Basílica de Santa Maria, en l’Almudí o en les seues diferents ermites i convents. És un dels pobles amb més encant de València i el seu gran patrimoni el demostra.

Xàtiva està situada estratègicament i el castell que corona la serra on es troba aporta una bellesa màgica al paisatge. T'agradaria saber més sobre l’origen de Xàtiva?

Per a començar, cal fer una visita al Castell de Xàtiva i conéixer cada racó per a gaudir de la història que envolta aquesta ciutat. La fortalesa està dividida en dues parts: el Castell Menor, assentat sobre les restes iberes i romanes. Es tracta de la part més antiga del castell i compta amb unes fantàstiques vistes a la vall de Bixquert. Recórrer el Castell Menor ens portarà a reviure les llegendes i guerres que es van disputar en aquest costat del castell.

L’altra part del Castell de Xàtiva és el Castell Major, construït posteriorment al període medieval. Es tracta de la part més àmplia i millor conservada de la fortalesa. Compta amb unes imponents muralles i, després de la conquesta del rei Jaume I, es va convertir en la principal fortalesa de defensa entre Castella i el Regne de València.

Sens dubte, el Castell de Xàtiva amaga molts secrets entre els seus murs i val la pena visitar-lo per a conéixer gran part de la nostra història.

Més informació

Horari

de octubre a marzo de 10.00 a 18.00 h. Lunes, cerrado. De abril a septiembre de 10.00 a 19.00 h. Lunes, cerrado.