Xàtiva

Xàtiva

Main image
  Destí de Qualitat
WEBCAMS
en directo

Situada estratègicament en la suau costa de la serra del Castell, es troba rodejada d'elements naturals que li aporten una bellesa indescriptible al paisatge. La Via Augusta, que discorre al costat del municipi, denota la posició que va gaudir el municipi antany i que hui conserva per propis mèrits i li hi ha valgut ser declarada conjunt històric-artístic. Bressol del pintor José Ribera, 'El Españoleto', i dos papes de la dinastia dels Borja, Xàtiva ha destacat a través dels segles. Així, en el segle XI es va instal·lar en la ciutat la primera fàbrica de paper d'Europa -fet de palla i arròs, encara hui és conegut com a paper xativí- i va ser des de mitjans del segle XIII fins a començaments del segle XVIII la segona ciutat en població i importància política del regne de València. Com totes les ciutats importants i cobejades, Xàtiva també va tindre una etapa negra amb l'arribada dels Borbó ja que Felipe V, després de véncer en la batalla d'Almansa, va ordenar expulsar als xativins i cremar la ciutat. Com a record de l'afront, el poble conserva el retrat del monarca boca per avall en el museu de l'Almodí.


Com arribar:

Xàtiva constituix un important nus de comunicacions, tant per carretera N-340 (València-Xàtiva-Alcoi-Alacant) i autovia (València-Xàtiva-Albacete), com per ferrocarril.


Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Transports
Webcams

Inspira't

image
Per Nadal els carrers i les cases es vesteixen de llums i flors, i a la Comunitat Valenciana anem més enllà posant sabor valencià a les receptes nadalenques i celebrant aquestes festes amb esdeveniments molt curiosos.
image
L'Església catòlica ha tingut dos papes al llarg de la història, Calixt III i Alexandre VI, que mantenen un vincle molt estret amb Xàtiva. Poques ciutats del món poden presumir de conservar un llegat com aquest. El record de tots dos pontífexs, oncle i nebot respectivament, perdura a la localitat valenciana de la comarca de la Costera en forma de ruta, que pot fer el viatger amant del passat i del patrimoni.
image
Les festes catalogades d’Interés Turístic Nacional atrauen milers de persones cada any, ja que són dates en què l'esperit del poble valencià es reuneix per a celebrar tradicions que es remunten moltes vegades a segles passats. Ací us comentem algunes de les festes més famoses de la província de València.
image
La Comunitat Valenciana és molt coneguda pel sol i la platja però té molts més llocs d'interés per al visitant. L'interior de les seues tres províncies està ple de pobles amb encant que mereixen la pena visitar, amb edificis històrics, esglésies i castells, i envoltats de meravellosos paratges naturals. També molts pobles costaners posseeixen un atractiu especial, més enllà de les zones típiques d'estiueig.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions