Galeria Multimèdia

Coneix de primera mà la història de Xàtiva a través d'un viatge en el temps en el Museu de l'Almodí.
Més informació
Horari

***Dijous 14, divendres 15, diumenge 17, dilluns 18, diumenge 24 i dilluns 25 de 10:00 a 14:00 h. Dissabte 16 i del dimarts 19 al dissabte 23, 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00 h. Tancat: 19, 20 i 21 d'abril.***
De dilluns a dissabte: 10 – 14 h / 16 – 19 h.
Diumenges i festius: 10 – 14 h.

Xàtiva té una gran història darrere i tu pots descobrir-la d'una forma diferent. Et convidem a un viatge en el temps a través del Museu Municipal de l'Almodí. Coneix els primers vestigis del Paleolític i transporta't fins als temps en què aquesta destinació pertanyia a les terres d'Al-Andalus.

Aquest museu es troba en un dels edificis més valuosos de Xàtiva, que antigament era una llotja del blat construïda a mitjan segle XVI. Sobre la seua arquitectura, destaca la façana gòtica original i un excepcional pati renaixentista amb columnes jòniques. Hui dia, l'Almodí és un espai modern pensat per a acollir exposicions arqueològiques. Entre les seues obres es troben reproduccions de les primeres restes trobades a la Cova Negra, peces ibèriques, romanes, visigodes i musulmanes. Encara que si hem de destacar algun element d'aquest museu, la pila àrab és una de les peces més importants de la seua col·lecció.

El Museu de l'Almodí compta amb diferents objectes, tots ells relacionats amb la història de Xàtiva. Una de les etapes amb major representació en el museu és, sens dubte, la islàmica. Durant la dominació musulmana, Xàtiva vivia una època d'esplendor. Per això es conserven tants vestigis en aquest museu, des dels arcs dels banys públics fins al doble arc del palau de Pinohermoso i nombroses peces ceràmiques.

Si parlem d'antiguitat, en el museu hi ha peces molt antigues, com un cap masculí ibèric del segle IV a. C. o inscripcions funeràries romanes.

El Museu de l'Almodí és un lloc ideal per a conéixer tota la història que envolta la meravellosa localitat de Xàtiva.