Galeria Multimèdia

Visitar mercats és una gran manera de conéixer ciutats i fins i tot cultures i costums. El d'Albatera no és una excepció i et servirà per a conéixer aquesta localitat de la Vega Baixa.

El Mercat d'Abastos d'Albatera és una autèntica font d'abundància i un festival per a la vista, el gust i l'olfacte. Es tracta de tota una institució a la ciutat que porta funcionant més de mig segle i portant els productes més frescos a aquest enclavament inclòs en la Senda del Poeta que recorre a peu la vida de Miguel Hernández.

L'edifici que ocupa el Mercat de Proveïments d'Albatera van ser en el seu moment unes caballerisses, i en certa manera la distribució original s'ha respectat al mercat que hui dia coneixem. En 1950 va ser quan es va dur a terme la remodelació necessària per a poder dotar la ciutat de la infraestructura que necessitava. El disseny que es va triar mantenia l'estructura perimetral però deixava la part central descoberta, amb una font que servia de nucli a la plaça que s'havia creat.

Però aquesta no va ser l'última remodelació, en 1989 es va realitzar una reforma completa que cobria aqueixa plaça a l'aire lliure i que li va donar al Mercat d'Abastos d'Albatera la forma que coneixem hui dia. En el seu disseny s'ha inclòs una plaça en la qual descansar del bullici i amb un ambient més relaxat.

Si estàs per Albatera a Alacant, et recomanem completar la teua visita descobrint la sendera cultural de la Rambla Salada, un bon lloc on sorprendre't amb el paisatge per a després acostar-te al nucli urbà, on recórrer la seua Església Parroquial de Santiago Apòstol, el Parc de l'Horta, per a acabar degustant alguna delícia adquirida al seu magnífic mercat!

# TIPUS
Mercats