Blogs en video

Et proposem descobrir el bonic paisatge d'Alcoleja, una localitat amb un patrimoni molt interessant i rutes precioses per descobrir!


Alcoleja, a la comarca de El Comtat a Alacant, és un preciós racó a la Serra d'Aitana en el qual perdre's. La seua silueta en el vessant de la muntanya ja és una bestreta de tot l'encant que t'espera en aquesta destinació de turisme rural i natural que no has de perdre't. Prepara el teu calçat més còmode i vine a respirar entre oliveres i ametlers!

Què veure a Alcoleja

El Nucli Històric Tradicional d’Alcoleja i de l’alqueria de Beniafé, un caseriu que pertany a Alcoleja, mereixen dos bons passejos, i entre ells hi ha una distància assumible, de tan sols 20 minutos a peu! Les cases típiques i els carrers se sumen a l'encant dels safaretjos tradicionals per a crear dos marcs realment bonics als quals escapar. 

A Alcoleja, a més, has de visitar el seu principal monument, la Torre d'Alcoleja. Aquesta fenomenal torre de planta circular elaborada en maçoneria en el segle XVIII va ser creada amb finalitats defensives, encara que ara mateix està destinada a residència després de la construcció del palau adjacent, en el qual s'integra. 

L'Església Parroquial de Sant Vicent Ferrer a Alcoleja i l'Ermita Verge dels Desamparats de l’Alqueria de Beniafé són dos temples senzills però amb encant, i pots organitzar una excursió a l'Ermita del Salvador o de Serra, situada a la zona del port de Tudons i a una hora i mitja d'Alcoleja!

Els voltants d'Alcoleja estan plagats de llocs d'interés, així que practicar senderisme serà un autèntic plaer. Podràs descobrir els paisatges que recorren els PR-CV-20, 21 i 22, i trobar-te amb l'antic pou de neu conegut com a Pou de Neu o Clot Blanc dels Esquiladors, construït entre els segles XVIII i XIX.

I et captivaran els seus paratges naturals! El riu Frainos ens deixa llocs tan preciosos com el Toll de Cabrera, amb aigües transparents, i t'encantarà passejar per les seues tres microreserves de flora: la del Passet de la Rabosa, la de la Penya de la Font Vella i la del Runar dels Teixos. Alcoleja és una destinació de la qual enamorar-se. Vine a conéixer-la!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Festes

Publicacions