La xicoteta localitat de Benasau amaga una verdadera joia arquitectònica que constitueix el centre neuràlgic de la localitat. Descobreix la seua història i col·loca-la en la teua llista de patrimoni a visitar.

L'Església de Sant Pere Apòstol de Benasau és el cor de la localitat, i l'edifici referent gràcies al qual és impossible perdre's. En aquest xicotet poble del Comtat, Alacant, a més, encara es poden veure restes del palau dels Barons de Finestrat a la senyoria dels quals pertanyia Finestrat.


Abans d'això va ser una població àrab i, de fet, els moriscos van ser expulsats en 1609. Es poden visitar restes d'aquests pobladors en un enclavament denominat Ares del Bosc molt prop de la localitat. Així, la visita a l'església es pot completar amb més construccions carregades d'història.


L'Església de Sant Pere Apòstol data del segle XVIII, concretament de l'any 1789, i encara que per fora és un temple sense grans desplegaments ornamentals, que captiva precisament pel seu aspecte robust i senzill, conté en el seu interior més d'una sorpresa.


La policromia és la norma general a l'interior de l'Església de Sant Pere Apòstol, que a més compta amb estucs i frescos decorant els draps de la volta i les petxines. Combina capitells toscans amb altres compostos en la seua planta de creu llatina, i, igual que moltes altres esglésies de l'època, conté dos trams de capelles en els laterals de la nau central i inserides entre els contraforts.


Si mires cap amunt, et sorprendrà la seua volta de canó i el daurat dels capitells, i entendràs per què els habitants de Benasau valoren tant aquest temple. Si encara no has descobert els encants de la comarca del Comtat, Benasau hauria d'estar en la teua llista de llocs a visitar. T'hi animes?