Blogs en video

Descobreix a Beneixama una vall entre València i Alacant on la història ha deixat vestigis realment interessants. Converteix-lo en la teua pròxima destinació!


Beneixama, a Alacant, està envoltat d'oliveres i vinyes dels quals s'obtenen vins de gran qualitat, a la planícia d'una vall del mateix nom. Aquest entorn tan suau i agradable sens dubte és el motiu que en aquesta població hagen quedat restes de diferents civilitzacions. Et contem tot el que pots fer a Beneixama!

Què veure a Beneixama

En un passeig per Beneixama tindràs molt a veure: no et pots perdre les ermites de Sant Isidre Llaurador i de Sant Vicent Ferrer o l'Església de Sant Joan Baptista. A més, destaca per damunt d'altres edificis singulars la seua torre, de la qual ja es fa esment en 1254 i de clara factura almohade, encara que en la seua segona fase es tracta d'una construcció posterior a la conquesta.

També podràs visitar en aquesta torre, coneguda com a Torre de la Talaia, el seu Museu Arqueològic. Però no és l'únic museu de Beneixama! Ha reunit una interessant col·lecció al seu Museu Etnogràfic, i el seu Museu Navarro Ferrero ret homenatge a l'artista local José Navarro Ferrero, fent un recorregut per la seua vida artística i els diferents corrents que li van inspirar. Finalment, al Museu Poeta Pastor es ret homenatge a Juan Bautista Pastor Aicart, metge i poeta membre del moviment conegut com a Renaixença Valenciana.

Les festes de Beneixama són un dels grans motius pels quals organitzar una escapada a aquesta població, ja que recorren el calendari anual amb celebracions en les quals passar-ho realment bé, provar la seua gastronomia i integrar-te com un més als seus carrers. No et perdes els seus Moros i Cristians, la cavalcada de Reis Mags o les festes dedicades a Sant Antoni, Sant Joan i Sant Vicent.

Quant al seu entorn natural, Beneixama té grans rutes de senderisme per la Serra de la Solana, on podràs trobar un antic pou de neu, o pels paratges de la Talaeta o de la Font de la Duenya. I no te’n vages sense provar els seus exquisits figatells o el tradicional arròs amb conill, ni sense fer-li una ullada a la seua artesania del cànem i l'espart!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de turisme actiu
Festes
Museus

Propostes de viatge