Multimèdia Gallery 

Descobreix el fantàstic poble de Biar i sorprén-te amb tot el seu patrimoni històric i cultural.

Biar és un meravellós poble de la província d'Alacant. Aquesta destinació compta amb un important patrimoni cultural i un ric entorn natural. Entre tots els seus monuments, l'aqüeducte Ogival és un dels més rellevants de Biar.

Aquesta construcció de 1490 va suposar un gran avanç per al poble. Una obra d'enginyeria realitzada per Pere Compte, considerat un dels millors arquitectes de l'època en conducció d'aigües. La funció principal va ser dotar d'aigua de reg la localitat per a salvar la zona de Rambla dels Molins.

Quant a la seua arquitectura, l'aqüeducte està construït formant tres ulls: dos d'ells, d'arcs apuntats i el més meridional és un arc de mig punt rebaixat. La seua construcció és de pedra, encara que també alterna la rajola de fang cuit.

Per a contemplar les increïbles vistes de l'aqüeducte Ogival es pot passar per la zona o gaudir d'una agradable ruta senderista a través de l'entorn natural de la vila amb tota la família.

A més de l'aqüeducte Ogival, Biar presumeix d'una gran oferta i racons extraordinaris que val la pena visitar. Parlem, per exemple, del seu castell d'origen musulmà, el Santuari de La nostra Senyora de Gràcia o l'Església Parroquial de La nostra Senyora de l'Assumpció, entre molts altres atractius.