Callosa d'en Sarrià: Descobreix Què Veure

Callosa d'en Sarrià

Main image

Callosa d'en Sarrià és un autèntic bany de piscines naturals, arquitectura, patrimoni i tradicions a l'ombra de la màgica Serra de Bèrnia. I tot això a tan sols uns quilòmetres de Benidorm. T'ho perdràs?


Callosa d'en Sarrià combina paisatges naturals i tresors culturals i gastronòmics a molts pocs minuts d'algunes de les platges més bullicioses de la Comunitat Valenciana. Malgrat oferir molts contrastos, Callosa d’en Sarrià i Benidorm estan realment a prop, i encara que trobaràs més calma en aquesta xicoteta localitat, gràcies a les seues tradicions i enclavaments (i una Denominació d'Origen pròpia) podràs gaudir d'experiències que et sorprendran.

Callosa d’en Sarrià: què veureé ver

Callosa d’en Sarrià és turisme de muntanya a escassos quilòmetres de la platja, que es pot veure des de les crestes més altes de la Serra de Bèrnia, la qual atresora precioses senderes i vistes. Però no sols la muntanya i les seues rutes el converteixen en un punt de partida molt desitjable per als amants de la naturalesa, el riu Algar també és artífex d'un dels enclavaments més bells del municipi, les Fonts de l’Algar. Callosa d’en Sarrià, a la seua manera, també té platges.

Aquesta sèrie de piscines naturals se suma a l'encant del rugir de l'aigua en les cascades, com la del Toll de la Caldera, que cau sobre unes aigües increïblement blaves. I es tracta d'una ruta que pots recórrer fins i tot amb els més xicotets de la família, ja que alguns dels gorgs són de poca profunditat i s'arriba fins allí a través d'un breu recorregut replet d'entreteniment i paisatges esculpits en roca calcària.

Si ens posem a investigar la seua història, descobrim que tot va començar en una alqueria àrab que a partir del S. XIII va passar a ser un municipi clau en el seu entorn i la importància del qual es pot palpar en el seu patrimoni cultural i arquitectònic. Va ser Bernat de Sarrià, a qui deu el seu nom, qui va manar construir el seu castell, i les restes de la seua muralla encara poden veure's integrades en el nucli urbà com a part de construccions més noves. No et perdes la foto obligada en la porta de El Portal, l'única que es conserva d'aquest perímetre emmurallat.

Una altra parada obligatòria on gaudir de construccions amb llarga vida és el safareig abeurador de El Poador de la Font Major, construït en el s. XVIII i on al voltant de les seues 12 canelles degueren succeir-se històries i generacions, sense haver perdut hui dia el seu encant com a punt de trobada característic del municipi.

I per a saber alguna cosa més sobre com es vivia fa uns segles a Callosa d'en Sarrià, vos recomanem visitar el seu Museu Etnològic i d’Arqueologia, una bona manera de conéixer l'origen i els costums d'aquest xicotet tresor amagat en la serra.

Les festes de Callosa d'en Sarrià són tan rellevants com el seu patrimoni arquitectònic, i no pots deixar escapar l'oportunitat de participar en la festa dels solters local, les Dances de Sant Jaume (que se celebren al juliol) i on podràs tastar pastissos de nispros amb la seua Denominació d'Origen pròpia. 

Els Moros i Cristians en octubre són imprescindibles,i si vols viure de prop una tradició realment entranyable, t'aconsellem acostar-te a la celebració del Jesuset de les Monges, una festivitat orientada als més xicotets que marca el començament del Nadal a Callosa d'en Sarrià (el 24 de desembre).

​​​​​​​

Callosa d‘en Sarrià: com arribar

Aquest municipi està molt ben connectat per carretera, tant per a visitants que accedisquen des de la zona d'Alacant com per als que vinguen des de València. Descobreix com et sorprendrà aquesta xicoteta joia de tradició i naturalesa: no deixes passar l'oportunitat de passejar pels seus carrers i paisatges!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Parcs d'oci

Inspira't

image
Respira, explora, sent, descobreix i enamora't de la naturalesa de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents alternatives per a viure una experiència molt mediterrània. T'hi apuntes?
image
Les condicions climatològiques excepcionals de la Comunitat Valenciana fan que siga un lloc idealper al cultiu de gran varietat de fruites i verdures.
image
A només 3 quilòmetres del bonic municipi alacantí de Callosa d'en Sarrià i a uns 15 quilòmetres de Benidorm, es troben les Fonts de l'Algar, un dels racons més atractius de tota la Comunitat Valenciana i que, el 2002, va ser declarat zona humida protegida pel Govern Valencià.
image
Se vos ocorre un pla millor per a gaudir del cap de setmana que un parc temàtic? En família o amb amics, és un dels plans més divertits per a l'estiu, i a la Comunitat Valenciana en tenim molts, perquè no t'avorrisques ni un segon. Si vols gaudir d'un dia de diversió en família, visita qualsevol d'aquests parcs temàtics.

Notícies

Publicacions