Blogs en video

Descobreix a Alacant un lloc on la història i el temps es mouen amb molta calma. Prepara la teua escapada Cox!


Cox, sempre protegit pel seu Castell de Santa Bàrbara, és un racó tranquil, ple d'història i tradicions i un secret per descobrir a la província d'Alacant. Vine a enamorar-te d'aquesta localitat de la Vega Baixa!


Què veure a Cox

Cox està envoltat de fèrtils hortes i d'un paisatge amable que, sens dubte, va ser el motiu pel qual innombrables civilitzacions van fer del seu territori una llar. Pots visitar el seu Museu Vila de Cox i descobrir les petjades que hi van deixar! El Museu Etnològic de Cox, que es troba en un antic molí de farina, és un altre dels llocs que t'ajudaran a conéixer millor la història d'aquest municipi, i et donarà l'oportunitat de veure un molí per dins!

En el nucli urbà no deixes de visitar la seua Església de Sant Joan Baptista, d'estil barroc i neoclàssic construïda en el segle XVIII. Una poc més allunyat del centre, es troba el seu convent carmelita, un conjunt molt interessant amb origen en el segle XVII.

Seguint amb plans que fer a Coix, pujar a veure el seu castell és una visita obligada. Es tracta d'una fortalesa d'origen musulmà totalment rehabilitada des de la qual podràs fotografiar vistes increïbles i al costat de la qual està situada una ermita. 

Des de Cox pot iniciar agradables passejos per l'horta i la Serra de Callosa de Segura, per a tornar al nucli urbà disposat a degustar un arròs amb crosta, un arròs del burro o un putxero amb pilotes. I si eres amant del dolç, no et pots perdre delícies com els ametlats, les tonyes o les famoses almoixàvenes.

Un altre atractiu de Cox són les seues festes, les més rellevants són la Festivitat de la Verge de les Virtuts al setembre, en la qual se celebren actes religiosos i una gran revetla, i les de juliol que estan dedicades a la Verge del Carme i inclouen desfilades de Moros i Cristians. Una altra gran cita és la seua Setmana Santa, amb orígens en el segle XVII, i que és famosa pel seu descens de la creu quaresmal des del castell. No et perdes aquesta destinació, comença a planejar la teua escapada!: 

Troba

Nom
Tipus
Compres
Festes
Monuments
Museus