Multimèdia Gallery 

Més informació
Horari

Obert de dimarts a dissabte de 10:30-13:00 h i de 16:00-19:00 h, diumenge de 16:00-19:00 h i dilluns tancat.
Els dies 1 de gener i 25 de desembre, roman tancat.

Una altra informació

Per motius de prevenció de la *COVID-19, no es permet la visita de grups.
En situació de normalitat, els grups han d'avisar prèviament de la seua visita.

Època

XIX

El museu etnològic se situa en un edifici que és model representatiu de l'habitatge de la burgesia del s. XIX, enriquida pel comerç de la pansa.


L'objectiu del museu és la difusió de la història durant el S. XIX; moment en què Dénia va viure un especial auge i esplendor gràcies al comerç de la pansa, el qual, com a motor econòmic de Dénia, va ser el mòbil d'un gran desenvolupament urbanístic, creant, d'altra banda, un ambient cultural i una societat burgesa consolidada que va gaudir dels avançaments del moment: el tren i el gas, entre altres. El cultiu de la vinya, el procés d'elaboració de la pansa, el paper del port i dels magatzems, les fluctuacions i el zenit de la seua comercialització cap a Anglaterra, el Nord d'Europa i Amèrica, constitueixen el fil d'aquesta proposta museogràfica. Les imatges gràfiques, les arts i altres manifestacions, de les quals l'edifici del museu és un bon exemple, retraten una ciutat i uns costums ja extingits, encara que presentes en la memòria.


El museu posseeix una interessant mostra de les vestimentes i adreços de luxe de la burgesia de l'època, així com els vestuaris i instruments de treball. Així mateix observem clars exponents del desenvolupament urbanístic, comercial i social.


L'edifici consta de tres plantes:


Planta baixa: entrada a l'edifici, lloc d'exposició de fotos antigues (on s'observa el procés d'elaboració de la pansa)


Primera planta: on es troben les habitacions principals. Destaca el paviment de ceràmica de Manises de principis del S. XIX realitzat pel Pintor Francisco *Dassi (1834-1886), així com la interessant mostra de vestimenta i joies de luxe.


Segona planta: on s'exposen els instruments i les vestimentes de treball. Així com apareixen anuncis de premsa de l'època i mostres del comerç marítim amb diferents països