Multimèdia Gallery 

Des de fa segles els il·licitans naixen i viuen sota l'ombra del seu immens i monumental palmerar. Descobreix aquest conjunt d'horts mil·lenari!

Quantes palmeres té el palmerar d'Elx? Aquest conjunt monumental d'horts compta amb més de 200.000 exemplars de palmera, cultivats en origen pels seus deliciosos dàtils. En tota Europa no hi ha un palmerar més gran i té el seu origen, segons els experts, en els pobladors ibers, que ja van idear una manera de regar aquests horts. Amb l'arribada de musulmans d'Egipte, experts en agricultura, el Palmerar va començar a créixer i degué aconseguir dimensions fins i tot majors de les que té ara.

La ciutat en els segles VIII i IX es va refundar al lloc on hui dia podem trobar-la, i tot el sistema d'irrigació dels horts de les palmeres d'Elx que encara hi podem trobar es va planificar i va construir de la mà del príncep omeia Abderraman I.

En l'actualitat pots fer rutes guiades sorprenents pels horts del Palmerar d'Elx descobrint palmeres monumentals, úniques i amb història, i sorprendre't de l'antiguitat de moltes d'elles.

Entre els diferents horts existents destaquen el Huerto del Cura, de gran bellesa, el Parc Municipal, l'Hort de Baix i l'Hort del Xocolater.

El Palmerar d'Elx és, a més, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2000, i juntament amb el drama sacre de El Misteri d'Elx i el Museu Escolar de Puçol, demostra que Elx atresora la suficient història com per a meréixer una especial protecció i reconeixement. Descobreix aquesta joia del nostre patrimoni i escapa't a passejar baix increïbles exemplars de palmera!

Més informació
TIPUS

Jardins