la Vall de Gallinera

la Vall de Gallinera

Main image

La Vall de Gallinera és una meravellosa destinació formada pel conjunt dels huit pobles Benirrama, Benialí, Benisivá, Benitaia, La Carroja, Alpatró, Llombai y Benissili. Aquests encantadors nuclis es troben en línia seguint el curs de la rambla de Gallinera, entre les serres dels Solanes, de l'Almirall i Foradà. Un lloc amb molt a oferir-nos, on la naturalesa és la principal protagonista. 

Què veure a la Vall de Gallinera

Conéixer aquest preciós racó de la Comunitat Valenciana ens porta a fer-ho a través de la seua naturalesa. En recórrer les seues sendes, trobaràs llocs plens d'història, de tradicions i d'una cultura intacta.

Un dels recorreguts que podem fer ens guiarà fins al Castell de Benirrama, una fortalesa construïda entre els segles XI i XIII, destruïda per un terratrémol en 1644. Encara que està en ruïnes, hi es pot accedir per una bonica ruta senderista que et regalarà unes increïbles vistes de la zona. Un altre dels itineraris de la Vall de Gallinera ens condueix fins al Castell de Benissili, on podràs conéixer les ruïnes de la residència del famós cabdill Al-Azraq, l'últim reducte a rendir-se al rei Jaume I.

Sens dubte, recórrer la Vall de Gallinera és tot un privilegi per als amants de la naturalesa. En aquest sentit, no pots perdre't la Penya Foradà. Aquest és un dels racons més representatius d'aquesta zona i, en els mesos de març i octubre, es viu tot un espectacle inaudit. En eixos moments, els raigs del sol travessen la Foradà i il·luminen el convent franciscà de Benitaia.

Aquesta és una destinació on gaudir de les tradicions i de la gastronomia dels municipis que l'envolten. A més, podràs contemplar autèntics espectacles quan floreixen els cirerers o recórrer els nombrosos castells que hi ha a la vall i fer un xicotet viatge en el temps.

A més, si parlem de teletransportar-nos, podem fer-ho en els abrics de Benirrama i Benialí, on es troben algunes de les pintures rupestres prehistòriques de diferents estils, com el llevantí, l'esquemàtic i el macroesquemàtic.

La Vall de Gallinera és una destinació que val la pena visitar i gaudir amb els cinc sentits. A què esperes? No pots perdre-te-la!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Zones d'interior

Inspira't

image
La Comunitat Valenciana amaga autèntics tresors. Des de la casa més estreta fins a l'hotel més alt d'Europa. Deixa eixir la teua versió més curiosa i descobreix aquestes destinacions que et deixaran sense paraules!
image
La Comunitat Valenciana té un sabor dolç, sobretot, a l'estiu. Fa gust d'orxata, a gelat de torró, a granissat de llima… I a què més? La millor manera de descobrir-ho és que vingues a degustar-ho.
image
Vols donar-te un capbussó, refrescar-te i gaudir de paisatges idíl·lics? A la Comunitat Valenciana hi ha molt per descobrir, i tenim un as en la mànega que t'enamorarà. Descobreix les piscines naturals i enamora't de l'interior d'aquesta fantàstica destinació.
image
El Mediterrani sempre té eixe encant que ens atrapa i ens sedueix al primer instant. La mar, la pell plena de sal, la naturalesa, la tranquil·litat i, sobretot, la pau que es respira a les illes de la Comunitat Valenciana et deixaran sense paraules.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions