Blogs en video

La Vall de Gallinera és una meravellosa destinació formada pel conjunt dels huit pobles Benirrama, Benialí, Benisivá, Benitaia, La Carroja, Alpatró, Llombai y Benissili. Aquests encantadors nuclis es troben en línia seguint el curs de la rambla de Gallinera, entre les serres dels Solanes, de l'Almirall i Foradà. Un lloc amb molt a oferir-nos, on la naturalesa és la principal protagonista. 

Què veure a la Vall de Gallinera

Conéixer aquest preciós racó de la Comunitat Valenciana ens porta a fer-ho a través de la seua naturalesa. En recórrer les seues sendes, trobaràs llocs plens d'història, de tradicions i d'una cultura intacta.

Un dels recorreguts que podem fer ens guiarà fins al Castell de Benirrama, una fortalesa construïda entre els segles XI i XIII, destruïda per un terratrémol en 1644. Encara que està en ruïnes, hi es pot accedir per una bonica ruta senderista que et regalarà unes increïbles vistes de la zona. Un altre dels itineraris de la Vall de Gallinera ens condueix fins al Castell de Benissili, on podràs conéixer les ruïnes de la residència del famós cabdill Al-Azraq, l'últim reducte a rendir-se al rei Jaume I.

Sens dubte, recórrer la Vall de Gallinera és tot un privilegi per als amants de la naturalesa. En aquest sentit, no pots perdre't la Penya Foradà. Aquest és un dels racons més representatius d'aquesta zona i, en els mesos de març i octubre, es viu tot un espectacle inaudit. En eixos moments, els raigs del sol travessen la Foradà i il·luminen el convent franciscà de Benitaia.

Aquesta és una destinació on gaudir de les tradicions i de la gastronomia dels municipis que l'envolten. A més, podràs contemplar autèntics espectacles quan floreixen els cirerers o recórrer els nombrosos castells que hi ha a la vall i fer un xicotet viatge en el temps.

A més, si parlem de teletransportar-nos, podem fer-ho en els abrics de Benirrama i Benialí, on es troben algunes de les pintures rupestres prehistòriques de diferents estils, com el llevantí, l'esquemàtic i el macroesquemàtic.

La Vall de Gallinera és una destinació que val la pena visitar i gaudir amb els cinc sentits. A què esperes? No pots perdre-te-la!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Zones d'interior

Inspira't

Et convidem a gaudir d'un viatge per la matèria primera de la Comunitat Valenciana. Viuràs una experiència exclusiva que t'acostarà a la nostra terra, la nostra naturalesa i les nostres arrels.
Et convidem a gaudir d'aquest viatge per les vinyes de la Comunitat Valenciana. Serà una experiència gastronòmica i mediterrània que mai oblidaràs.
La comarca de l’Alcoià, también conocida como la Hoya de Alcoy, es una región llena de naturaleza, muy montañosa y perfecta para los amantes del senderismo. Cuenta con tres parques naturales: la Sierra de Mariola, la Font Roja y la Sierra de Aitana. Hoy te hablaremos de la ruta del Camí del Geladors, de la que parte de su trayectoria transcurre por la Font Roja.
La pericana alcoiana és un plat típic d’Alcoi i sol ser un dels entrants imprescindibles del menú de la nit de Nadal.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions