Blogs en video

Acosta't a Ondara a descobrir un lloc on antigues cultures es van assentar i van deixar les seues petjades. No et perdes aquest racó d'Alacant!


Ondara, a Alacant, és una d'eixes localitats que et sorprenen quan t'acostes a conéixer-les. Prepara una escapada que tindrà molt de sabor històric i prepara’t per a descobrir un racó difícil d'oblidar.

Ondara: què veure

Al nucli urbà d'Ondara no et pots perdre la Torre del Rellotge, últim vestigi del castell que dominava la localitat, una fortalesa d'origen islàmic que trobaràs a la plaça del mercat i que en l'actualitat està presidida per un interessant rellotge i campanar.

Molt a prop trobaràs l'Església de Santa Anna, del segle XVIII, i també el Convent de la Puríssima Concepció o la Casa del Majorat, sense oblidar la seua original plaça de bous, lloc on les festes locals solen celebrar molts dels seus actes. Són racons genials on prendre una foto!

Als voltants d'Ondara no has de perdre't un refrescant jardí botànic o un assut conegut com L’Assut, d'origen musulmà. Pròxims a Ondara es troben també jaciments de gran rellevància, com els de les coves de Colom i del Corb o els de la Cova Fosca, del paleolític i neolític. En el cas del Pla de la Font, Pujades i Vinyals, les restes són romanes, la majoria dels objectes trobats es troben al Museu Arqueològic de Dénia!

Tampoc podem deixar d'esmentar les fantàstiques festes d'Ondara: al juliol celebren la de Sant Jaume, organitzada per penyes que preparen un bon nombre d'actes, sobretot en les animades nits i seguides de les Festes Populars de Pamis, amb balls populars i paelles. 

També al juliol tenen lloc les Festes Patronals de la Mare de Déu de la Soletat, unes festes de caràcter religiós i emotiu com les de Setmana Santa, en les quals destaquen les escenificacions.

Al juny és el torn de les Festes del Santíssim Crist, al barri del mateix nom, i no podem oblidar la seua important Fira de Novembre, que ve desenvolupant-se des de 1690 i combina fira medieval, de mostres, del comerç local i fira gastronòmica. Un moment genial per a visitar Ondara!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de turisme actiu
Festes
Monuments

Inspira't

El cèlebre cuiner Ferran Adrià va dir una vegada: “Alacant és sense dubte la província d'Espanya on millor es menja. En totes, absolutament en totes, es cuina i es menja bé. Però Alacant té alguna cosa especial. Té un donyet que s'apropia dels productes i es cola en les cuines per a oferir al comensal plats únics amb sabors únics”. Si tota una eminència en els fogons va pronunciar eixes paraules, seria per algun motiu. Anem a descobrir-ho.
La geocerca (geocaching en anglés) és un esport per a inquiets i curiosos, exploradors i somiadors. La “cerca del tresor” és real i es pot practicar en diversos municipis de la Comunitat Valenciana