Galeria Multimèdia

Descobreix el passat terrissaire d'Orba i Orbeta endinsant-te en el seu Museu del Fang. Ens acompanyes?
Més informació

Sabies que, durant el segle XIX, Orba era el principal productor de terrisseria de La Marina? El seu llegat ha quedat palés en les quatre parets que alberguen, des de la seua inauguració en 2018, el Museu del Fang. Aquest acull peces de més de 40 donacions per a enaltir el patrimoni terrissaire, la seua evolució històrica i els trets particulars que la fan diferent.

Per a això, la col·lecció està integrada per objectes singulars que deixen testimoniatge de l'important que va ser aquest ofici en la localitat des del segle XVII. L'objectiu del Museu del Fang és, per tant, evocar l'esplendor d'Orba en la indústria terrissaire i destacar el valor sociocultural i la petjada que ha deixat fins als nostres dies.

El museu es troba a la Casa de la Senyoria, que presumeix d'una història noble que val la pena descobrir. A part d'això, viatjar fins a Orba per a conéixer la tradició terrissaire i la història del fang també et portarà a gaudir d'activitats com a visites guiades o tallers en fàbriques. El Museu del Fang està disposat a sorprendre't. Deixaràs que t'ho conten?