Blogs en video

Viatjar, recórrer i explorar la Comunitat Valenciana és una d'eixes experiències que t'omplin de vida, de coneixements i de sensacions. Els nostres paisatges, els nostres pobles, les nostres ciutats i els nostres costums aconsegueixen que cadascun dels nostres territoris siga únic i especial. Ens endinsem a Pedreguer, una de les joies de la Marina Alta. Vos hi uniu?

Què fer a Pedreguer

La nostra visita a Pedreguer comença en el mirador de Mirabarques, que ens descobreix aquesta meravellosa població, a mig camí entre la mar i la muntanya. Després de contemplar una de les millors vistes de la zona, vos recomanem que vos acosteu fins als “molinets”, una altra icona de la localitat. Aquests molins s'utilitzaven en el segle XIX per a moldre el gra i obtindre farina.  

Això sí, la principal activitat econòmica del municipi durant molts anys va ser el cultiu de la pansa. De fet, gràcies al dinamisme econòmic provocat per la comercialització de la pansa, Pedreguer pot presumir d'una arquitectura modernista i eclèctica.

També és possible observar construccions del segle XIX relacionades amb el neoclassicisme acadèmic com, per exemple, l'edifici de la Casa de Cultura, també conegut popularment com les “antigues escoles”. Per la seua part, el mercat cobert dels “Pòrxens” és un magnífic exemple d'aquest preat tipus d'arquitectura.

La riquesa arquitectònica de Pedreguer va més enllà i compta amb altres joies que no vos podeu perdre. L’església de la Santa Creu o la Capelleta del Sant Crist del Calvari, ​​​​​​​on se celebra la tradicional festa de Sant Blai.

I si parlem de gastronomia, hem de parlar de pastissets farcits, bunyols de carabassa, gamba amb bleda, polp amb penques, coca Maria, coques de dacsa, “malcriats”, etc. Sens dubte, les seues receptes tradicionals faran que t'enamores de Pedreguer amb els cinc sentits.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments

Publicacions