Descobreix a les Cases Cova de Petrer com vivien els habitants de fa unes dècades... dins de la muralla del castell!

Les Cases Cova de Petrer, situades a la pròpia muralla del castell de la ciutat, són unes singulars construccions que no et deixaran indiferent. Es tracta d'uns antics habitatges que es van poder excavar en cedir-se la pròpia muralla a algunes de les famílies més necessitades de Petrer.

Així, el paisatge urbà en aquest entorn va canviar per sempre creant un paisatge de façanes inesperades i amb moltíssim encant.

Des de fa unes dècades, aquestes cases-cova estaven deshabitades, i va ser el propi municipi el que les va recuperar per a arreglar-les i incorporar-les al seu patrimoni, una gran idea que en 2008 va culminar amb una rehabilitació molt esperada que els va retornar la seua esplendor i que va permetre que aquestes foren visitades i utilitzades per qualsevol que volguera acostar-s'hi.

En l'actualitat tenen una funció cultural, ja que el Museu Arqueològic i Etnològic Dámaso Navarro les incorpora com a part de la seua superfície d'exposició.

En elles s'ha disposat tot perquè puguem gaudir de l'aspecte que degueren tindre en inaugurar-se, amb tots els estris i aixovars d'ús domèstic del dia a dia del segle XX, i també perquè puguem aprendre molt sobre arts i oficis tradicionals, els seus utensilis i eines i la seua importància en l'economia de Petrer.

Es tracta d'una gran opció que veure a Petrer i que pot formar part d'una visita guiada molt interessant o d'un cap de setmana de senderisme per algun dels molts paratges naturals que envolten el municipi. Pren-ne nota i no deixes de visitar les Cases Cova!