Galeria Multimèdia

Petrer celebra al maig les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Bonifaci. Aprofita-les per a conéixer aquesta localitat amb tant que veure i fer!

Petrer celebra cada mes de maig en dates pròximes a la festivitat de Sant Bonifaci, les seues magnífiques Festes de Moros i Cristians. En eixes dates els bàndols moros i cristians, dividits en comparses i filaes, són el verdader centre de la celebració.

Es tracta d'una festa d'Interés Turístic Nacional que se celebra des del segle XVII, i que ompli la ciutat de bullícia de dijous a dilluns en el cap de setmana més pròxim al 14 de maig. En eixos dies desfilen comparses de barbarescos, beduïns, estudiants, biscains i molts més, i se celebren actes tan vistosos com la divertida retreta, que succeeix l'emocionant entrada de bandes de música on s'interpreta el pasdoble que dona inici a les festes.

Amb la baixada del sant la festa pren un caire més emotiu, i en les guerrilles i ambaixades mores ressonen els arcabussos. A més, se celebra una ambaixada humorística en valencià. L'entrada cristiana, la Solemne Processó, la desfilada d'honor de les capitanies o l'entrada mora i la pujada del sant completen el programa d'actes, en una ciutat totalment transformada durant uns dies a l'any. Vine a viure-les en primera persona i descobreix els encants de Petrer!

Més informació
Horari

Variable. Festa laboral local, 15 de maig, dilluns, Festa de Moros i Cristians.
*Dates aproximades. És recomanable confirmar prèviament les dates de celebració*

Data d'inici

16/05/2024

Data finalització

20/05/2024

Tipus d'interès

Interés turístic