Blogs en video

Descobreix una localitat on es respira pau i a la vegada es preparen divertides festes locals. No et perdes aquesta destinació i comença a pensar en la teua escapada!


Senija, a Alacant, és una afable localitat situada a la Vall de Pop que conserva, d'una banda, molta tradició i història, i al mateix temps ha sabut modernitzar-se creant una ruta cultural molt atractiva. Descobreix-la!

Què veure a Senija

Aquesta població d'origen àrab té una història molt vinculada al cultiu del raïm i a l'elaboració de panses, així que hi podràs trobar tradicionals riuraus, les construccions típiques on s'assecava el raïm, al llarg del seu territori. Què et pareix organitzar una ruta per a recórrer-los? Pots incloure paratges com els de la Creueta o la cova de la Gola, a més de trobar pel camí construccions de pedra en sec, tan típiques del nostre territori.

Pel nucli urbà trobaràs una cosa molt típica i artesanal, els panells o retaules ceràmics religiosos, i al costat d'ells una cosa realment trencadora, els murals del  MOS, el Museu Obert de Senija. Aquest museu urbà reuneix un bon nombre de murals en façanes i parets que donen un aire totalment renovat al seu nucli urbà. Constitueixen per si mateixos un bon motiu per a acostar-se a Senija i passejar! A més, si fas un passeig nocturn en els mesos més càlids, segur que t'encantarà veure a la gent asseguda a la porta de les seues cases, gaudint de la frescor i xarrant en bona companyia.

L'església de Santa Catalina de Senija és un temple del segle XVI construït sobre restes d'una ermita que, a més, s'erigia sobre una antiga mesquita, i alberga una interessant imatge barroca de la Mare de Déu dels Desemparats i un ben conservat arxiu parroquial.

Si et preguntes sobre més plans que fer a Senija, has de tindre en compte que no pots passar per allí sense provar els seus deliciosos embotits, i altres plats com la borreta o el mullat. Visitar un forn tradicional i donar una ullada al seu aparador sempre és una bona idea!

Finalment, et recomanem viure de prop el verdader esperit de la població de Senija a través de les seues festes, com les de la Mare de Déu dels Desemparats i de Santa Caterina Màrtir en el primer cap de setmana de maig o les de l'Assumpció a mitjan agost. Descobreix Senija i el seu ambient mediterrani i tranquil en una escapada amb sabor rural. No t'ho perdes!

Troba

Nom
Tipus
Compres
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus