Blogs en video

Xaló és un xicotet poble de l'interior d'Alacant l'origen del qual es remunta a l'Edat Mitjana amb les alqueries musulmanes de Ràfol de Xaló o Benixaloni. Una de les imatges més característiques d'aquesta població és la quantitat de vinyes que envolten la destinació. Amb prop de 2700 habitants, Xaló ofereix al visitant una variada oferta turística per a gaudir del seu patrimoni, de la seua naturalesa i del millor de la seua gastronomia. I tu hi estàs convidat!

Què fer a Xaló

Un dels plaers de visitar Xaló és recórrer tots els seus carrers i descobrir el patrimoni que hi ha en aquesta localitat. Entre els seus edificis més emblemàtics, pots visitar l'Ermita de Sant Domènec, patró de la localitat. Aquesta ermita es troba just al costat del riu Gorgos i va ser construïda entre 1691 i 1697.

A més, seguint la ruta pels llocs amb major interés d'aquesta localitat, pots trobar l'Església de Santa María, situada en el centre del poble. Es distingeix, principalment, per les seues grans dimensions i, en el seu interior, es venera la imatge de la Verge Pobra, patrona de Xaló.

Un altre dels encants de Xaló és que, a la primavera, el seu paisatge es cobreix de blanc amb la floració dels ametlers. Així que, si no vols perdre't aquesta estampa tan màgica que ens ofereix la naturalesa, apunta't en la teua agenda que, durant aquesta època de l'any, podràs immortalitzar belles imatges de Xaló.

Quant als seus voltants, destaca la quantitat de vinyes que hi ha. Per això, no pot faltar una visita als Cellers Xaló, on coneixeràs i cataràs els millors vins i licors, com la mistela blanca, negra o el vermut.

I què dir de la naturalesa que envolta aquesta encantadora destinació. Si vols gaudir de la tranquil·litat i d'unes meravelloses vistes, el millor és que et calces unes bones esportives i faces les rutes senderistes que envolten Xaló. Una de les més conegudes és la seua ruta circular de Serra de Bèrnia i Ferrer.

Endinsa't en l'interior d'Alacant i sorprén-te amb aquests encantadors pobles.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Compres
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Propostes de viatge

Publicacions