Galeria Multimèdia

L'Ermita dels Sants Joans a Albocàsser és un més dels molts encants d'aquesta localitat de l'Alt Maestrat. Descobreix els seus secrets!

L'Ermita dels Sants Joans d'Albocàsser és una xicoteta joia arquitectònica que no et pots perdre. Es tracta d'un xicotet temple, amb les característiques típiques del disseny de reconquesta. La seua construcció la va impulsar en 1240 Joan de Brusca, un dels més honorables pobladors d'Albocàsser les restes del qual descansen en aquest edifici religiós.

Aquest temple gòtic en l'actualitat forma part de la trama urbana de la ciutat, que ha crescut, però en el seu moment estava situada fora dels murs que la protegien. L'Ermita dels Sants Joans està dedicada a les figures de Sant Joan Baptista i Sant Joan Evangelista, als quals està dedicat part de l'art que alberga l'ermita, on hi ha talles de fusta i retaules temàtics sobre aquests dos sants amb tanta tradició.

A Albocàsser pots trobar molt a veure i fer, i aquesta ermita pot formar part d'un recorregut amb molt d'encant. Per a començar, ens podem dirigir a la seua plaça principal, en la qual destaca l'encant rústic i senzill de l'Església Parroquial de l'Assumpció, d'estil sever barroc. Des d'allí pots anar a visitar el seu castell templer, un dels principals monuments d'Albocàsser i del qual encara es poden admirar parts de la muralla i de les torres. A més de l'Ermita dels Sants Joans, a Albocàsser pots visitar l'ermita i hostatgeria de Sant Pau, dels segles XVI-XVII.

Des d'Albocàsser pots també planejar magnífiques rutes de senderisme a paratges realment evocadors, o aprendre molt sobre pintures rupestres al Parc Cultural Valltorta-Gasulla. No t'ho perdes!