Multimèdia Gallery 

Descobreix la llegenda que hi ha darrere de l'Ermita dels Peixets i gaudeix d'un paratge especial per als valencians.

A Alboraia, a la vora de la mar, es troba una ermita que va ser alçada en memòria d'un miracle: l'Ermita dels Peixets. Aquesta ermita està dedicada al Santíssim Sagrament i té com a fi la commemoració del miracle ocorregut en el segle XIV en aquest mateix lloc.

Conta la llegenda que un sacerdot que anava a visitar els malalts, quan anava a creuar el Carraixet, va esvarar en l'aigua, van caure les Hòsties i va haver de deixar-les escapar per a salvar la seua vida. De sobte, uns pescadors li van avisar perquè havien vist que alguns peixos tenien les Hòsties en la boca i, així, el sacerdot va poder recuperar-les. Llavors, el sacerdot es va agenollar i va resar acostant el calze. Hui dia, encara és possible consultar els nombrosos documents que testimonien el Miracle.

Arquitectònicament, l'ermita té una planta rectangular, d'estil neogòtic i la seua construcció data de l'any 1901. La façana està dividida verticalment en tres trams separats per contraforts rematats amb pinacles decoratius. A l'interior de l'ermita, en la zona de l'Altar Major, pot veure's un panell ceràmic amb la representació del miracle.

Aquesta ermita només s'obri el dia de la festa, el dilluns de després de 10 dies de Pentecosta. Se celebra una concorreguda romeria a l'ermita, amb missa en la capella, menjar comunitari en el paratge i diferents actes festius i religiosos commemorant el Miracle dels Peixets.

Més informació
Horari

Sólo se abre 10 días después del Pentecostés.