Torre de la Fonteta

Main image
Passejar pel barri antic d'Albocàsser permet gaudir de multitud d'edificis plens d'història. Ens acompanyes en el nostre recorregut?

La Torre de la Fonteta, a Albocàsser, és una mostra de l'arquitectura del segle XVI que encara es conserva al nucli urbà d'aquesta localitat de l'Alt Maestrat. La seua funció era de torre de guaita i defensiva, tal com revela la seua proximitat amb la muralla del castell de l'antiga Albocàsser. Segurament protegia també les terres de cultiu de robatoris i atacs.

Parlem d'una construcció de planta rectangular, encara que va ser quadrada en el seu inici, i que rep el seu nom de la font pública que es troba molt prop de la seua ubicació.

La Torre de la Fonteta només és una més de les moltes coses a veure a Albocàsser, i a la seua façana es poden anar comptant les successives millores i creixements que ha experimentat al llarg de la seua història. Quan visites Albocàsser, no deixes de passar per la seua Plaça Major, on trobaràs la seua església parroquial, i passeja pel seu nucli urbà a la recerca de diverses cases senyorials com el palau de la Família Fuster, la casa de Baltasar Pastor, l'ermita de Sant Joan o l'ermitori de Sant Pau, declarat monument Historico-artístic Nacional.

En aquest municipi de Castelló l'ametla és la gran protagonista, tant de la seua economia com de la seua cultura, i també d'una fira anual en la qual es donen a conéixer receptes i productes basats en aquesta fruita seca de qualitat excepcional i on els restaurants adapten el menú mostrant les grans creacions que es poden elaborar amb l'ametla com a protagonista. No et perdes aquesta visita i descobreix aquest racó de Castelló!