Benafer
Benafer
Benafer
Benafer

Blogs en video

Et convidem a descobrir un xicotet racó a El Alto Palancia ple de l'encant rural dels xicotets pobles d'interior. T'enamoraràs de Benafer!


Benafer és una destinació de l’interior de Castelló que encara conserva l’encant tradicional dels carrers estrets amb façanes de pedra. Et convidem a gaudir d'un dia de turisme rural i natural a la localitat i els seus voltants. Recorda portar el necessari per a recórrer alguna ruta de senderisme!

Què veure a Benafer

Per a començar, et recomanem fer un passeig pel poble, passant per la plaça on està l'Ajuntament, l'església parroquial del segle XVII, una font i dos antics llavadors que t'agradarà fotografiar. L'església va ser totalment restaurada, ja que Benafer va ser una localitat molt castigada per la guerra civil, i de l'edifici original del segle XVII tan sols queda la Capella del Sagrari.

Als voltants de Benafer existeixen un bon nombre d'atractius, com el preciós paratge de la Cueva de la Cerdaña, una enorme cova plagada d'estalactites i estalagmites que espeleòlegs i senderistes voldran recórrer.

També pots pujar a cims com la de la Muntanya Peñáguila, o anar a la recerca de brolladors com els de la Fuensanta, el Tercio o la Fandangueda. El de la Font de los Nogales té una zona d'esbargiment genial per a fer un pícnic sota l'ombra dels arbres, i parc infantil, a més de zona on fer foc.

Un altre punt d'interés és l'Ermita de Sant Roque, que des de les altures t'oferirà una vista increïble. I tampoc et pots perdre la ruta al jaciment iber El Castillejo. Aquesta ruta està senyalitzada i pel camí t'encantarà gaudir del paisatge i la biodiversitat. T'encantarà visitar les restes d'un assentament tan antic!

Després de tant caminar, segur que t'abelleix una olla de Benafer o un dolç, com les bolles o els rotllos de trilla. Prepara la teua escapada a aquest lloc amb tant d'encant!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Experiències
Rutes
Zones d'interior

Propostes de viatge