Borriol: Descobreix Què Veure

Borriol

Main image
WEBCAMS


Als pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana trobem una gran varietat de paisatges, de monuments, de receptes i de tradicions. Cadascun d'eixos llocs és únic i especial, ja que tots ells aconsegueixen impregnar tot aquell que els visita d'eixa essència tan mediterrània i familiar. Hui ens endinsem en la comarca de la Plana Alta per a descobrir els encants de Borriol.

Què fer a Borriol 

Borriol és un xicotet poble de la província de Castelló. Es tracta d'un lloc que alberga una història molt rica i interessant. I no sols ho diem nosaltres, sinó que la romana Via Augusta, al seu pas per la població, testifica els seus milers d'anys d'història i les petjades que han anat deixant cadascuna de les poblacions que han ocupat el seu territori.

Així mateix, hui dia podem visitar diferents jaciments que ens parlen de Borriol ja des de la Prehistòria. En són un exemple les pintures rupestres de l’Albaroc, que daten de fa més de 10.000 anys i que suposen la pintura de major valor artístic de les que componen el conjunt rupestre de Borriol, ja que compta amb una definició i un estat extraordinari.

Si ens endinsem en els carrers de Borriol, descobrim encantadores i tradicionals cases, que ens condueixen fins a l'església de Santa Maria, construïda l'any 1982 i molt apreciada a la comarca. 

Un dels símbolos de Borriol és, sens dubte, el seu castell. Al nord de la població, sobre un turó escarpat i rocós, s'alça aquesta fortalesa d'origen romà, amb estructures d'arquitectura islàmica i medieval. Els historiadors la defineixen com “una fortalesa inexpugnable”, ja que va ser construïda com a torre de vigilància romana de la mateixa Via Augusta. Això sí, vos avancem que paga la pena pujar fina a ella. Les vistes des de dalt són extraordinàries i màgiques. ​​​​​​​

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Compres
Empreses de servicis complementaris
Espais naturals
Festes
Golf
Oficines de Turisme
Webcams

Inspira't

image
Descobreix la gran empremta que ha deixat l'art rupestre llevantí al llarg de la nostra història.
image
La geografia que trobem a la província de Castelló, muntanyosa i escarpada, juntament amb un clima temperat i assolellat durant quasi tot l'any, propicien que l'escalada siga un dels esports de muntanya més practicats en aquesta zona.
image
Els senders de Gran Recorregut són camins que pertanyen a la xarxa europea de senders. Estan senyalitzats de manera universal amb marques roges i blanques, tenen una longitud superior a 50 quilòmetres i transcorren per tota classe de sendes, senderes, canyades, camins i pistes. Es tracta de rutes ancestrals recuperades per al gaudi dels usuaris que les recorren.
image
Pujar per l'alt del Desert de les Palmes ens portarà al cim de la muntanya de Sant Miquel. Situada a 729 metres d'altura, al lloc més alt d'aquest parc natural, es troba l'ermita i un lloc conegut com l'Alt del Bartolo, nom d'un dels monjos de l'Orde del Carme.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions