Blogs en video

Descobreix una xicoteta població al Baix Maestrat plena d'encant on les oliveres mil·lenàries són un símbol i un mitjà de vida. Acosta't a viure Canet lo Roig!


A Canet lo Roig existeixen grans tresors naturals, com les seues oliveres mil·lenàries, i també joies històriques i patrimonials que, per descomptat, val la pena descobrir. Acompanya’ns en aquest recorregut que et servirà per a començar!

Què veure a Canet lo Roig

Si et preguntes què fer a Canet lo Roig, prepara't perquè hi trobaràs un bon nombre de possibilitats. La primera és recórrer el seu nucli urbà i històric, on es troben enclavaments com l'Antiga Presó medieval o el Palau dels Capellans, una capella construïda en 1518. L'Església-Fortalesa de Sant Miquel Arcàngel presideix des de l'alt el municipi i s'assenta sobre una construcció original de 1288 i estil romànic tardà. Les diferents reconstruccions que ha anat experimentat li han aportat elements gòtics i renaixentistes.

Als afores podràs visitar l'Ermita de Santa Isabel i una monumental sénia coneguda com la Sénia de Marimón que servia per al reg dels camps dels voltants. És realment impactant, no has de perdre-te-la!

Si ens centrem en les seues oliveres mil·lenàries, aquestes envolten la població de Canet lo Roig com si foren increïbles escultures de gran bellesa, i fins i tot hui proveeixen d'excel·lents fruits amb els quals elaborar un oli de qualitat i sabor indiscutibles.

Les fonts són nombroses a Canet lo Roig i poden constituir l'excusa per a una bonica ruta. La Font de Vilagrós, amb la seua volta de canó, encara conserva gravats a les seues pedres d'origen romà. La Font del Canal o Font de la Vila inclou un safareig, abeurador i una antiga volta. La Font de la Fontanella estava destinada a fins relacionats amb l'agricultura i la ramaderia, i la Font de la Roca està envoltada de restes arqueològiques d'origen iber-romà, per la qual cosa tot pareix indicar que es troba a l'assentament inicial d'aquest nucli poblacional.

Canet lo Roig, a més, és un municipi actiu on es preparen amb carinyo festes tradicionals, fires temàtiques entorn de l'oli d'oliva i festivals musicals. I si busques naturalesa, en les seues moltes senderes podràs creuar-te amb espècies com cabres hispàniques, que solen acostar-se al riu Cérvol, ginebres, roures, aromàtiques típiques del Mediterrani i, amb una mica de sort, potser senglars, raboses, teixons o genetes. Comença a preparar la teua escapada!

Troba

Nom
Tipus
Compres
Empreses de servicis complementaris
Experiències
Festes
Zones d'interior

Propostes de viatge