Blogs en video

Recorre un centre històric ple d'encant en una localitat on les façanes de pedra et recorden tota la tradició d'una comarca en la qual perdre's. Descobreix Catí!


Catí, a Castelló, és d'eixos municipis en els quals adoraràs perdre't entre carrerons estrets, records de la part més antiga de la ciutat, i que ha aconseguit, amb els anys, fer-se cada vegada més bonica. 

Què veure a Catí

Mires per on mires al seu centre històric trobaràs cases pairals i palauets amb finestres gòtiques, com les de les cases dels Miralles, Delme, dels Monserrats i la de la Plaça. L’Església Parroquial de Catí conserva frescos impressionants i fins i tot un retaule dedicat als sants Lorenzo i Pere de Verona que va pertànyer al Rei Alfons V.

La Llotja és una altra visita obligada que fer a Catí, ja que des de mitjan segle XV presideix la vida civil de la ciutat per a la qual ha sigut mercat, presó, depòsit de blat i hui dia un espai cultural. Es tracta d'un edifici representatiu del gòtic civil valencià molt ben conservat en el qual encara es poden gaudir els sostres de fusta o els sòls empedrats.

Un poc més lluny del nucli urbà es troba l’Ermita de la Mare de Deu l’Avellà, que pot convertir-se en una bonica ruta i en la qual et sorprendran els seus increïbles frescos. Es troba en un paratge on les aigües estan carregades de minerals i naixen d'un brollador natural. I no oblidem als amants de les botes i les motxilles, per als quals Catí atresora algunes precioses sendes, com les que porten als paratges naturals dels rius Molinell i Montlleó. 

Els formatges de Catí a Castelló tenen una fama reconeguda i són un altre gran motiu pel qual programar una escapada a aquesta localitat. Tal vegada pots visitar la seua formatgeria i aprendre molt sobre la manera en què s'elabora aquesta delícia, la qualitat de la qual ha sigut reconeguda en prestigiosos certàmens internacionals

Per últim, no podem deixar de suggerir-te que t'acostes a conéixer la seua Festa de l’Avellà, que celebren el primer dilluns de Pasqua. Catí és una destinació en la qual perdre's, no deixes passar l'oportunitat de conéixer-la!


Com arribar:

Desde Vinars, se accede por la N-232 y desvo a Cat por la CV-128. Desde Castelln, por la CV-10 hasta Puebla Tornesa y, posteriormente, por la CV-15 hasta llegar al desvo CV-128 a Cat.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Hotels
Compres
Esdeveniments
Espais naturals
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.
L’abundant patrimoni en receptes de rebosteria de la província de Castelló és resultat del llegat de les diferents cultures que van poblar aquestes terres durant segles, i dels productes de proximitat dels quals es proveïen: mel, ametles, avellanes, fruites, oli, moniatos, carabasses, llet de cabra i ovella, etc. Amb aquests ingredients es poden elaborar figues albardades, rotllets, coca celestial, prims, bunyols, coquetes, ametlats, mantegades, bunyols, pastissets, quallades amb mel, etc. Tantes receptes com pobles té la província.
La Comunitat Valenciana pot presumir de tenir, a les tres províncies, autèntiques joies medievals en forma de ciutats emmurallades, monuments considerats Patrimoni de la Humanitat o fortaleses descomunals i indestructibles. La importància que va tenir el territori valencià durant l'Edat Mitjana ha deixat una empremta en forma d’excels patrimoni de visita obligada.
La Comunitat Valenciana té una riquesa artística que les famílies han aprés i transmés de generació en generació: l'ofici de les artesanies. Un exemple per a entendre la importància dels antics oficis és el Museu de la Baronia, situat a Ribesalbes, on a més d'antigues fotografies hi ha mostres d'aquestes obres que atorguen un valor afegit al llegat de l'artesania castellonenca.

Notícies

Publicacions