Catí
Catí
Catí
Catí
Catí
Catí
Catí
Catí

Blogs en video

Recorre un centre històric ple d'encant en una localitat on les façanes de pedra et recorden tota la tradició d'una comarca en la qual perdre's. Descobreix Catí!


Catí, a Castelló, és d'eixos municipis en els quals adoraràs perdre't entre carrerons estrets, records de la part més antiga de la ciutat, i que ha aconseguit, amb els anys, fer-se cada vegada més bonica. 

Què veure a Catí

Mires per on mires al seu conjunt històric trobaràs cases pairals i palauets amb finestres gòtiques, com les de les cases dels Miralles, Delme, dels Monserrats i la de la Plaça. L’Església Parroquial de l'Assumpció de Maria conserva frescos impressionants i fins i tot un retaule dedicat als sants Lorenzo i Pere de Verona que va pertànyer al Rei Alfons V.

La Llotja és una altra visita obligada que fer a Catí, ja que des de mitjan segle XV presideix la vida civil de la ciutat per a la qual ha sigut mercat, presó, depòsit de blat i hui dia un espai cultural. Es tracta d'un edifici representatiu del gòtic civil valencià molt ben conservat en el qual encara es poden gaudir els sostres de fusta o els sòls empedrats.

Un poc més lluny del nucli urbà es troba l’Ermita de la Mare de Deu l’Avellà, que pot convertir-se en una bonica ruta i en la qual et sorprendran els seus increïbles frescos. Es troba en un paratge on les aigües estan carregades de minerals i naixen d'un brollador natural. I no oblidem als amants de les botes i les motxilles, per als quals Catí atresora algunes precioses sendes, com les que porten als paratges naturals dels rius Molinell i Montlleó. 

Els formatges de Catí a Castelló tenen una fama reconeguda i són un altre gran motiu pel qual programar una escapada a aquesta localitat. Tal vegada pots visitar la seua formatgeria i aprendre molt sobre la manera en què s'elabora aquesta delícia, la qualitat de la qual ha sigut reconeguda en prestigiosos certàmens internacionals

Per últim, no podem deixar de suggerir-te que t'acostes a conéixer la seua Romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort, ja documentada l’any 1321. Catí és una destinació en la qual perdre's, no deixes passar l'oportunitat de conéixer-la!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Empreses gestores
Cases rurals
Compres
Esdeveniments
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.

Propostes de viatge

Publicacions