Blogs en video

Espadilla, a la província de Castelló, és una bonica localitat des de la qual emprendre rutes en la naturalesa gaudint de l'ambient tranquil i de l'increïble paisatge. Pren-ne bona nota!


Espadilla, a la comarca de El Alto Mijares a Castelló, és un xicotet municipi ple d'encant, perfecte per a escapar a viure al ritme lent d'una població rural i per a gaudir del paisatge natural, realment impactant. Recorre-ho amb nosaltres!

Què veure a Espadilla

La Penya Saganta és la imatge més característica de les vistes des d'Espadilla, als voltants de la qual trobaràs fonts, el riu Millars, una interessant geologia i molt més. Et proposem prendre les indicacions per a la sendera de xicotet recorregut PR-CV 314, d'uns 10 km, i acostar-te a pujar al cim de la Penya Saganta, per a aconseguir fotos de vistes increïbles.

Una altra ruta molt interessant és la del camí a la Cova Negra, o PR-CV 386, gaudiràs de grans paisatges! Un camí tranquil, breu i ple d'encant et portarà a la seua ermita de Sant Roc, entre tarongers i al costat del riu, perfecte per a recórrer en família!

Al centre urbà d'Espadilla podràs recórrer carrers tranquils, entre la Plaça de la Font i la de l'Església, en la qual es troba el temple dedicat a Sant Joan Baptiste, d'estil corinti. No et saltes en el teu recorregut l'ajuntament, situat en una abadia del segle XVIII d'estil gòtic que ha sigut restaurada.

En aquest municipi se celebren grans festes que constitueixen una excusa perfecta per a planejar una escapada, com les de Setmana Santa, les de sant Antoni Abat amb la seua tradicional benedicció dels animals i dolços típics, o la setmana cultural d'agost, amb concurs de fotografia i una interessant programació cultural.

Les festes nadalenques es viuen intensament a Espadilla amb un autèntic betlem vivent, i, el 26 de desembre, amb el Dia de les Coques. Es tracta d'una interessant subhasta de dolços amb finalitats benèfiques on es donen productes locals deliciosos. Per a acabar, les festes patronals d'agost omplin els carrers d'Espadilla d'ambient, amb revetles i sopars de germanor. Acosta't a descobrir aquest racó de Castelló!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Festes
Zones d'interior