Figueroles
Figueroles
Figueroles
Figueroles
Figueroles
Figueroles
Figueroles

Blogs en video

Et proposem descobrir un bonic municipi a Castelló on l'aigua ha creat grans paisatges. Porta't el teu calçat més còmode i prepara't a gaudir!


Figueroles, a la comarca de L’Alcalatén a Castelló, és una gran destinació per a la teua escapada en busca de rutes en la naturalesa, i no li faltarà un toc d'història! Vine a passejar al costat del riu Lucena i admira la tradició ceràmica d'aquest xicotet municipi. Anota les teues parades en el teu recorregut per Figueroles!

Què fer a Figueroles

Per a començar, et recomanem passejar pel Nucli Històric Tradicional de Figueroles, que guarda el seu traçat medieval i et portarà a la part més alta del poble. T'encantaran els seus carrers estrets, i aniràs trobant diferents retaules ceràmics del segle XIX en molt bon estat! Aquests representen escenes religioses i es troben en bastant bon estat.

A més, t'aconsellem visitar l'Església Parroquial de Sant Mateu, un temple barroc. Una vegada allí podràs admirar la seua col·lecció de retaules i altars de fusta elaborats entre els segles XVII i XVIII, i diverses làpides funeràries. Després d'aquesta visita pots acostar-te a l'Ermita del Calvari de Figueroles. A aquest xicotet temple barroc arribaràs recorrent el seu Viacrucis.

Als voltants de Figueroles et recomanem visitar la zona de El Castellar, un jaciment arqueològic en el qual trobaràs les restes d'una edificació defensiva. Des d'allí tindràs unes vistes espectaculars! Es tracta d'un enclavament al qual arribar a través d'una ruta senderista realment bonica, travessant diferents barrancs.

Altres talaies que visitar a peu des de Figueroles són la Penya-Roja i la roca Naram. Es tracta d'una destinació que no hauries de perdre't si t'agrada caminar envoltat de savines i ginebres! A més, hi abunden els abrics i restes de poblats ibers, així com antigues masies i molins, per la qual cosa la teua ruta tindrà un bon nombre de parades en les quals fer-te fotos genials.

Una altra opció és anar a la recerca d'antigues mines d'algeps, situades a la partida de l'Aigua Salada, un lloc on abunden els brolladors… amb aigua salada! Al costat del riu Lucena, a més, trobaràs la Ruta Natural de l'Aigua, per a passejar i gaudir del paisatge, i et recomanem informar-te sobre la Ruta Etnogràfica de l'Alcalatén per a descobrir senderes que et porten a tots aquests punts d'interés. Vine a enamorar-te del paisatge i la cultura de Figueroles!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Empresa d'aventures
Empreses de turisme actiu
Experiències
Festes

Propostes de viatge

Publicacions