Si gaudeixes dels paisatges verds i les zones naturals, la Vuelta de la Hoz Jérica és perfecta per a tu.

Al costat de la localitat de Jérica, a la província de Castelló, trobem el paratge natural de la Vuelta de la Hoz. Es tracta d'un meandre del riu Palància, un riu que amb el pas del temps ha anat erosionant la muntanya i ha creat, a banda i banda, un congost de més de 50 metres d'altura.

Des de l'any 2006 el llit del riu es va condicionar per a convertir-se en un lloc d'esbargiment i de descans; s'aprofita part del recorregut de les séquies per a crear una zona de jocs infantils i pícnic. Un dels problemes de la Vuelta de la Hoz era la dificultat d'accés, desafiament que es va resoldre amb la construcció d'un passeig que recorre el meandre que discorre entre la Penya Tallada i el vessant de la Cova dels Ferrers.

La sendera comença, en el seu costat oest, en els Xorradors per a després continuar entre la pineda existent sota la Torreta i acabar en l'àrea recreativa pròxima al Pont de Navarza. També es pot recórrer el camí invers i accedir a la Vuelta de la Hoz travessant el riu Palància pel Pont de Navarza.

Al llarg del recorregut et toparàs amb zones d'escalada molt valorades pels esportistes; torres com la Torre de l'Homenatge i el tallat de la muntanya que servia de muralla natural al Castell de Jérica. Una zona amb molt a oferir i que ens convida a passar un dia de relax i tranquil·litat, descobrint paisatges increïbles de l'Alt Palància i sentint de prop la bellesa de la naturalesa. Submergeix-te a Jérica, un tresor de l'interior de la Comunitat Valenciana.

Més informació
TIPUS

Paratges