Galeria Multimèdia

Jérica és una destinació amb molt a oferir al visitant: paisatges, gastronomia, naturalesa i molta cultura i patrimoni. Descobreix el seu element més característic i recognoscible!

La Torre Mudèjar de les Campanes o de l'Alcúdia de Jérica és un monument realment únic que, des de la distància, destaca enormement en el paisatge de la localitat. Es tracta d'una torre construïda al voltant de 1616 en estil mudèjar, la qual cosa la fa bastant rara en la seua espècie, i que, a més, té molta història darrere.

Està construït en tres trams, tots ells octogonals, i el que serveix de base, el primer, probablement siga part d'una construcció defensiva àrab dels segles XII o XIII. Es tracta d'un cos sense ornaments que formaria part d'un conjunt major que incloïa un aljub, que posteriorment es reutilitzaria com a quadra. Aquesta Torre Mudèjar es construeix sumant successius cossos sobre aquesta primera estructura, i en el segon tram s'han col·locat les campanes i el mecanisme del rellotge, i el seu exterior presenta una decoració realitzada amb formes geomètriques. Finalment, sobre aquest cos se situa el llanternó amb una rematada de teules vidriades de color verd.

La història de la Torre de les Campanes de Jérica l'ha convertida en una peça clau en les Guerres Carlistes, on es va transformar pràcticament en un fortí en el qual emmagatzemar artilleria. Si estàs de visita per Jérica, pots passejar pel seu preciós centre històric o recórrer la seua ruta fluvial al costat del riu Palància, descobrint el paratge de la Vuelta de la Hoz, per a després acostar-te a conéixer millor la Torre Mudèjar de les Campanes o de l'Alcúdia. I no oblides provar el deliciós i suau pastís xericà en la teua visita!