Descobreix tots els detalls de la romeria Els Pelegrins, celebrada a les Useres, i submergeix-te en les tradicions de l'Edat Mitjana.

La Peregrinació de les Useres a Sant Joan de Penyagolosa va ser declarada Bé d'Interés Cultural en 2016 i, a més, compta amb la distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana. Dues raons de pes que confirmen que val la pena gaudir d'aquesta cita. T'esperem, l'últim divendres d'abril, en les Useres. Te'n vens?

Aquesta romeria rememora una antiga tradició de l'Edat Mitjana. I és que 13 homes (el guia i 12 pelegrins), que representen Jesucrist i els Apòstols, són acompanyats pels cantors, el capellà, el representant de l'Ajuntament, els clavaris, el depositari, les promeses i el grup de les càrregues per a acudir fins al Santuari de Sant Joan del Penyagolosa. En aquesta romeria participa tot el poble i es produeix la renovació del vot dels ciutadans després de la marxa penitencial dels voluntaris.

Els pelegrins que completen el camí comencen amb una cerimònia de col·locació, en la qual també s'estableixen les parades i els menjars de la romeria. El moment més emocionant és l'arribada d'aquests pelegrins voluntaris al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa el dissabte al matí, quan se celebra la missa del Perdó. A partir d'ací, comença el retorn a les Useres, que dura fins a la nit i coincideix amb la processó d'entrada al poble.

Tot un ritual cerimoniós que et portarà a descobrir tradicions medievals. Vols saber-ne més?

*És recomanable consultar prèviament la informació oficial de l'esdeveniment.

Més informació
Data d'inici

30/04/2022

Data finalització

30/04/2022