useras
bodega useras
useras castellon

Blogs en video

Acosta't a descobrir un racó de Castelló ple de tradició i envoltat d'un paisatge natural realment bell. Pren nota per a la teua escapada!


Les Useres, a la província de Castelló, és un municipi situat entre barrancs i muntanyes, esguitat de masies, cultius agrícoles i xicotets nuclis urbans que no has de perdre't. Et contem tots els motius pels quals descobrir-lo!

Useras: què veure

Al nucli urbà de les Useres et recomanem donar una ullada a l'edifici de l'Ajuntament i a l'Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor, construïda sobre les restes d'un antic castell. Probablement la primera pedra d'aquest monument es va col·locar en 1613 i li acompanyen un total de quatre ermites al terme municipal, la de la Verge del Loreto, la de l'Ermita del Crist, la de Santa Waldesca i la de Sant Antoni, de 1622.

També t'aconsellem recórrer les nombroses fonts dels voltants de les Useres, com les de la Ponsa, la Presola, la Font Jordana, la del Mas d’en Retor i, sobretot, la de la Font de més Amunt. Aquesta última compta amb un antic peiró, una creu o columna que es col·locava per a delimitar termes municipals o per a fer homenatges, i una antiga piqueta de pedra a més de la bassa del molí de la vila.

Però, sens dubte, la peregrinació dels Pelegrins de les Useres és l'atractiu més conegut d'aquesta localitat castellonenca. Aquesta festa consisteix en el viatge de 13 homes des de les Useres fins a Sant Joan de Penyagolosa i està declarada Bé d'Interés Cultural. Se celebra l'últim divendres d'abril i, acompanyats de cantors i altres figures oficials i simbòlique,s traslladen les seues promeses fins al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Es tracta d'una peregrinació carregada de rituals i simbolismes!

La participació de tot el poble de les Useres és emocionant i tenen lloc diverses cerimònies, parades i menjars al llarg del seu recorregut, sent la més emotiva d'elles l'arribada al santuari el dissabte al matí. Aquesta ruta tan bonica s'ha transformat per dret propi en un dels atractius de les Useres, i en un autèntic monument natural. Visita el museu temàtic que trobaràs al poble per a aprendre més sobre aquest costum tan arrelat. Vine a gaudir de Les Useres!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes

Propostes de viatge

Publicacions