Destinacions compromeses amb la qualitat

Blogs en video

Racons i relats plens d'història s'amaguen en el municipi castellonenc d'Olocau del Rey. Envoltat de zona muntanyenca i a més de mil metres d'altura, va ser un lloc d'importància estratègica. Aquesta vila medieval està inclosa en el Camí del Cid. T'uneixes a seguir les seues petjades i endinsar-te en els carrers d'aquest lloc tan encantador? Hi estàs convidat!

Què veure en Olocau del Rey

Passejant pels seus carrers, ens criden l'atenció les seues cases tradicionals carregades de pedra, un material molt present en gran part del seu ric patrimoni cultural. En són exemples l'Ajuntament, construït en el segle XVI en pedra de cadirat, o l'Església Parroquial de Santa María del Pópulo, construïda en el segle XII també a base de pedra. Encara que la seua portada és d'origen romànic, si ens endinsem en ella, observarem l'estil gòtic en els seus racons. Aquesta església és coneguda per conservar una talla de la Verge de la Taronja que val la pena visitar.

En aquest passeig per la història d'Olocau del Rey, no ens podem oblidar del Castell d’Olcaf, que ens vigila des d'un turó a quasi 1200 metres d'altura. Declarat Bé d'Interés Cultural, hui dia podem visitar les seues ruïnes i imaginar el lloc estratègic que va arribar a ser en el passat.

Així mateix, per a fer-nos una idea de com vivien els habitants d'aquesta destinació en èpoques passades, el nostre passeig ens conduirà fins a un forn gòtic, el més antic de la Comunitat Valenciana, una font de pedra del segle XV i un safareig on es reunien les dones.

La gastronomia també està a l'altura d'aquest poble ple d'història. Entre els seus plats típics podem trobar carns a la brasa i conill amb caragols. A més, compta amb un dels productes més desitjats de la cuina actual, la tòfona negra.

Un poble de postal que mereix una visita i que presumeix d'una altura ideal per a gaudir de capvespres espectaculars. Te’n vens a submergir-te en aquesta destinació plena d'història i llegenda?

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Esdeveniments
Espais naturals
Experiències
Festes