Pina de Montalgrao

Pina de Montalgrao

Main image

Pina de Montalgrao es troba en el nord de l'Alt Palància, a més de 1000 metres d'altitud en un altiplà. En aquest municipi podràs contemplar moltes fonts, grans paisatges d'una flora i fauna de gran valor i zones on desconnectar i gaudir de les seues aigües. A més, aprendràs molt sobre la seua història i el llegat que han deixat al llarg dels anys.

Què veure en Pina de Montalgrao

Una manera de descobrir Pina de Montalgrao és a través de les seues diferents fonts, algunes d'elles naturals, que podràs trobar en diferents rutes senderistes. Llocs com Fuentevieja, la Font del Ballester o de la Marrionda són només alguns exemples que val la pena visitar. Com a curiositat, aquesta última, a 1200 metres d'altitud i amb unes vistes excepcionals.

Visitar Pina de Montalgrao implica ascendir a 1032 metres d'altitud i, una vegada allí, contemplar edificis i monuments que amaguen molta història, com el Forn Morú, un dels més representatius al costat de l'Església Parroquial. A més, ens sorprendran les seues ermites, la casa consistorial o la Torre Prospinal, que es remunta a l'època anterior a Crist.

Pina de Montalgrao també és sinònim de naturalesa en estat pur. Conéixer-la és recórrer els seus camins i sendes i trobar part de la seua història. Una oportunitat única per a descobrir, per exemple, la Cova de la Cerdanya, un santuari de temps ibers que estava molt lligat al culte a la naturalesa. I el millor? Podràs endinsar-te en la llegenda de la gruta, de la qual no volem avançar-te res, perquè el millor és que t'animes a visitar-la. 

Després de recórrer tot el territori de Pina del Montalgrao, no pots anar-te’n sense assaborir la seua gastronomia. Plats amb tòfones, rovellons i alguns dels millors dolços, com els “bollicos” de pansa o els “pestiños”, els tens ací.

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Experiències
Festes
Zones d'interior

Inspira't

image
La província de Castelló presumeix de vins de qualitat comparables als de qualsevol denominació d'origen. Mig centenar de vins diferents produïts en terres castellonenques tenen el segell de qualitat i estan agrupats per la Indicació Geogràfica Protegida IGP Vins de les Terres de Castelló. Ets un amant de l'enoturisme?

Publicacions