Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella
Portell de Morella

Blogs en video

Et proposem viatjar a Castelló per a descobrir un preciós municipi que t'encantarà conéixer. Prepara una escapada amb sabor rural i molt per veure i fer!


Portell de Morella, a la comarca de Els Ports al nord de Castelló, és un racó amb un encant molt especial. El seu paisatge d'erm i la seua ubicació a gran altura sobre el nivell de la mar el converteix en una destinació singular, perfecta per als amants de les caminades, els paratges naturals i la història. Ens acompanyes a descobrir-lo?

Què veure a Portell de Morella

Un recorregut pels carrers de Portell de Morella et traslladarà a altres temps, gràcies a les façanes blanques i de pedra i a les típiques teulades. En el seu xicotet nucli urbà trobaràs les restes del Castell de Portell de Morella, una fortalesa medieval d'ús defensiu l'estructura del qual ha anat integrant-se en el teixit urbà.

De fet, la torre d'aquest castell és actualment el campanar de l'Església Parroquial de l'Assumpció de Nostra Senyora, del segle XVII. Se’n conserva, així mateix, part de la muralla, amb diverses torres i fins i tot una porta, i dins del recinte del Castell de Portell de Morella trobaràs una plaça coneguda com “el Corro”.

També podràs visitar l'Ermita de Nostra Senyora de l'Esperança, del segle XVI i estil renaixentista, al costat de la qual es troba el safareig. I ja als afores de Portell de Morella trobaràs l'Ermita de Sant Marc, al paratge conegut com Les Alberedes. Es tracta d'un temple del segle XV amb un encant molt especial envoltat de naturalesa que has de visitar en una preciosa excursió senderista molt fàcil.

A més, a Portell de Morella s'han trobat abundants jaciments arqueològics, per exemple pots emprendre una caminada fins al de “En Balaguer”, on trobaràs panells informatius. Afig a la llista els de la Pallaresa, el Mas de la Rambla o de Nàssio, el Mas de Palma, el Mas de Valentí o el Tossal de la Barcella.

I encara hi ha molt a fer a Portell de Morella! Hem deixat per al final un dels llocs més espectaculars, el Paratge Natural Municipal Rambla Celumbres, on es troben alguns dels jaciments esmentats i espectaculars formacions rocoses que t'encantarà recórrer. Prepara una escapada inoblidable!

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Espais naturals
Zones d'interior

Publicacions