Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
Sierra Engarcerán
castell de serra d’en galceran

Blogs en video

Vine a descobrir interessants vestigis de la història del nostre territori a la Serra d'en Galceran, un lloc amb tant per descobrir que repetiràs visita. Comença a preparar la teua escapada!


La Serra d’en Galceran, a Castelló, és un municipi en el qual sorprendre's amb pintures rupestres i altres jaciments arqueològics, a més d'un lloc en el qual anar descobrint sorprenents construccions lligades a oficis i tradicions del passat. Vine a recórrer-la!

Què veure a la Serra d’en Galceran

Començar un recorregut per la Serra d'en Galceran és fàcil, et recomanem col·locar en primer lloc de la llista el Palau Casalduch, una interessant mostra del gòtic civil valencià que en l'actualitat és la seu de l'Ajuntament. Des d'allí pots dirigir-te a l'Església de Sant Bartolomé, un temple barroc. En el nucli urbà tens diversos museus que visitar. Recorda que a la part més alta de la ciutat hi havia un castell musulmà!

Un poc  més allunyada del nucli urbà es troba la bonica Ermita de Sant Miquel, les obres de la qual es van iniciar en el segle XVII, i algunes construccions molt cridaneres com la Nevera de la Serra, en perfecte estat de conservació, i nombrosos forns de calç disseminats pel terme municipal. La tradicional destil·leria d'espígol, la fragant planta aromàtica tan mediterrània, és un altre lloc que visitar. 

Existeixen, així mateix, punts molt atractius per a aficionats a l'escalada a la Serra d'en Galceran, concretament al barranc de la Guitarra, on es troben les seues pintures rupestres catalogades com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i també vies ferrades per als amants del turisme actiu. 

Finalment, no pots anar-te’n sense visitar el Tosal de la Vila, un jaciment arqueològic amb restes de l'Edat del Bronze i del Ferro, la Cova Santa, una formació geològica sorprenent que és la llar d'un artròpode endèmic o un roure valencià que ja va catalogar el botànic Cavanilles en el segle XVIII. La Serra d’en Galceran és una destinació molt completa que mereixerà moltes visites. Anima't a descobrir-la i gaudir del seu increïble patrimoni!

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Experiències
Festes

Notícies

Propostes de viatge