Blogs en video

Caminar pels carrers de pedra de Todolella és transportar-se fins a l'època medieval. Aquest municipi castellonenc assentat sobre una regió muntanyenca és un racó màgic per a uns dies de descans. Estàs convidat a descobrir-lo!

Què veure en Todolella

El traçat del seu barri antic i els carrerons que el componen conviden a endinsar-s’hi fent un agradable passeig. Custodiant tot el municipi, llueix el Castell de la Todolella, construït en el segle XIV, i situat en una lloma al costat de la població. L'edificació es troba en bon estat de conservació i destaquen la porta d'entrada, les torres, el pati d'armes i la cuidada decoració interior. Un altre edifici que crida l'atenció és el de l'ajuntament, en la Plaça Major, el qual presenta un arc rebaixat poc comú d'entrada al porxe.

Per a gaudir d'un conjunt arquitectònic singular, cal desplaçar-se al sud del municipi. Aquest conjunt està format per un pont gòtic, el segon que es va construir sobre el riu Cantavieja, l'ermita de Sant Onofre i el Pont del Molí, el primer que es va crear per a travessar el riu i que està situat al costat de l'antic molí.

Si hi ha un lloc on el silenci i la pau regnen, és en el llogaret abandonat primitiu de Sarañana, a dos quilòmetres de Todolella. Un conjunt de cases i monuments es reuneixen en aquest paisatge deshabitat.

Les senderes de Todolella porten fins a paratges naturals d'una bellesa incomparable, com per exemple la Mola del Roc, on es troba l'Ermita de Sant Cristòfol. Des del punt on es troba l'edifici podràs gaudir de meravelloses vistes, de capvespres extraordinaris i d'estreles en les nits d'estiu.

Todolella és lloc de tradicions que han anat passant de generació en generació, com l'elaboració artesanal d'espardenyes i la manifestació musical coneguda com a Dansa Guerrera.

La gastronomia local es basa en receptes amb productes frescos i de gran qualitat. Destaquen les carns de corder, conill o cérvol, així com l'elaboració d'embotits. Un producte molt reconegut i admirat és el seu formatge de cabra.

Todolella és un racó que et captivarà per la seua tranquil·litat, el seu encant medieval, la seua naturalesa i la seua gastronomia. Qui el visita, no queda indiferent. Te’n vens a descobrir-ho?

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Empreses de servicis complementaris
Espais naturals
Experiències
Festes

Inspira't

La Comunitat Valenciana amaga autèntics tresors. Des de la casa més estreta fins a l'hotel més alt d'Europa. Deixa eixir la teua versió més curiosa i descobreix aquestes destinacions que et deixaran sense paraules!

Propostes de viatge

Publicacions