Destinacions compromeses amb la qualitat

Blogs en video

La font i els safaretjos són el lloc més bucòlic, que a la dècada dels 60, va ser l'única que proporcionava aigua potable als seus habitants. En la part més alta del municipi es troba el Castell, que va ser una torre de defensa medieval. I en ple centre urbà, està situat el Palau del Marquès de Villores, actualment ajuntament de Villores. La seua façana data del segle XVI amb una interessant porxada d'arcs de mig punt.
 
Com a edificis religiosos es troben l'església parroquial, d'estil neobarroc que va ser alçada en el segle XVIII sobre una antiga església de dimensions més reduïdes, dedicada als Santos Juan Bautista i Evangelista. També es troba l'Ermita de La nostra Senyora del Bon Succés, situada al costat del Castillo. Aquesta va ser fundada l'any 1738.
 
Fora del casc urbà podem trobar les eres i els seus corresponents pallers, on antigament els camperols portaven els cereals recol·lectats per a fer la trilla. A més es poden trobar els peiróns de Sant Gregori, Sant Joan, la Trinitat i Sant Pere, que són creus de pedra que marquen el terme o alguna celebració.
 
Quant al patrimoni cultural destaca la festivitat de Sant Antoni, amb el seu tradicional Santantonà. Aquesta festa se celebra el dissabte més pròxim a Sant Antonio (17 de gener). Consisteix en la benedicció dels animals i a continuació, una volta pel poble amb l'eixida de Sant Antonio, les 'botargas i les filandronas', culminant amb l'encès d'una gran foguera anomenada barraca. Les festes patronals se celebren del 13 al 17 d'agost, on Villores s'omple de música, balls i espectacles culturals de tot tipus.
 
Les espardenyes són una part molt important del municipi, ja que la fabricació d'aquestes ha sigut la principal font de riquesa del municipi, al costat de l'agricultura i la ramaderia. En l'actualitat, encara podem observar a persones elaborant espardenyes d'espart o cànem en l'entrada de la seua casa o en el carrer mateix, quan el temps ho permet.
 
 
 
 
 
 

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Festes
Zones d'interior

Inspira't

L’abundant patrimoni en receptes de rebosteria de la província de Castelló és resultat del llegat de les diferents cultures que van poblar aquestes terres durant segles, i dels productes de proximitat dels quals es proveïen: mel, ametles, avellanes, fruites, oli, moniatos, carabasses, llet de cabra i ovella, etc. Amb aquests ingredients es poden elaborar figues albardades, rotllets, coca celestial, prims, bunyols, coquetes, ametlats, mantegades, bunyols, pastissets, quallades amb mel, etc. Tantes receptes com pobles té la província.
Hui et portem una xicoteta mostra de com de variada és la Comunitat Valenciana. A més de platges belles i pobles d’interior amb encant, n’hi ha d’altres de dimensions molt variades.
Els senders de Gran Recorregut són camins que pertanyen a la xarxa europea de senders. Estan senyalitzats de manera universal amb marques roges i blanques, tenen una longitud superior a 50 quilòmetres i transcorren per tota classe de sendes, senderes, canyades, camins i pistes. Es tracta de rutes ancestrals recuperades per al gaudi dels usuaris que les recorren.
La despoblació d'alguns dels municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana és un fet des de fa dècades: el clima, la manca d'infraestructures, les dificultats d'accés, la falta de treball o l'atenció mèdica amb serveis mínims fan que molts habitants decidisquen anar-se’n a altres llocs. Per contra, la duresa d'aquestes terres per a les gents que les habiten les fan atractives per al viatger que vol perdre’s en un retir de pau i tranquil·litat.

Propostes de viatge

Publicacions